20.5 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Uniţi sub tricolor: un drapel imens, de 100 de metri lungime, în Piaţa Operei din Timişoara

Must read

Comentarii recente

tricolorManifestările dedicate Zilelor Basarabiei la Timişoara vor începe şi cu un eveniment inedit – un drapel al României imens, de o sută de metri, va fi defăşurat n Piaţa Operei din Timişoara. Drapelul e cusut la Chişinău, de zeci de oameni, şi are o lungime de o sută de metri.

“ Steagul a fost la mai multe evenimente, în mai multe oraşe din România, Cluj, Alba Iulia, are 100 de metri lungime şi trei metri lăţime, fiecare culoare are lăţimea de un metru. La ora 17 vom fi în Piaţa Operei, o să scandănm şi o să afişăm mesaje”, spune Victor Sârbu, liderul din Timiş al organizaţiei Acţiunea 2012. În 27 martie, la ora 17, steagul va fi desfăşurat prin Piaţa Victoriei din Timişoara, începând de la bustul Regelui Ferdinand şi până la clădirea Operei.

Este de fapt evenimentul iniţiat de către Acţiunea 2012 în colaborare cu Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara (Uniţi sub tricolor este numele evenimentului) şi este unul dintre punctele de început ale Festivalului Cultural “Zilele Basarabiei” ce se va desfăşura la Timişoara, eveniment care va marca 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Festivalul Cultural “Zilele Basarabiei”, organizat de Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara, ajunge la cea de-a XV-a ediție, aniversară. Studenţii v-au pregătit un șir de activități culturale deosebite ce se vor desfășura în perioada 27-29 martie. Ziua de 27 martie începe cu o depunere de flori la monumentul Regelui Ferdinand din Piaţa Victoriei (ora 16), continuă cu inaugurarea târgului de produse „Made in Moldova” de la Iulius Mall, iar începând cu ora 18.00, în incinta Hotelului Timişoara, va avea loc deschiderea oficială a festivalului. La ora 17, în Piaţa Victoriei, se va desfăşura imensul drapel cusut la Chişinău.

În cea de-a doua zi a festivalului vă așteaptă o lansare de carte la Biblioteca Politehnica și concertul trupei de rock- ALTERNOSFERA (fostele Hale Fructus). Ultima zi a festivalului va fi marcată de spectacolul dramatic „Dragă doamnă profesoară” prezentat de actorii teatrului Vasile Alecsandri de la Bălți. Surpriza serii se anunță a fi seara socială #Monstru, care va pune un punct frumos festivalului din acest an.

Sursa:ziuadevest.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri