-2.3 C
Chișinău
marți, 6 decembrie, 2022

Unii judecători fug de dosarul 7 aprilie

Must read

Comentarii recente

images (2)Dosarul mărturiilor false în care a fost recent condamnat controversatul om de afaceri Adrian Nichifor a ajuns pe masa magistratului din sectorul Buiucani, Ghenadie Plămădeală. După 5 ani în care cauza penală s-a prăfuit pe rafturile procuraturii generale, judecătorul a amânat de câteva ori şedinţa de judecată. Avocatul părţii vătămate, Ana Ursachi, consideră că este vorba despre un truc şi că de fapt, Plămădeală ar vrea să scape de un dosar incomod.

Dosarul mărturiilor false a devenit cunoscut opiniei publice după ce controversatul om de afaceri Adrian Nichifor a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de puşcărie. Acesta este acuzat de faptul că a determinat câţiva martori să depună declaraţii false în privinţa omului de afaceri Anatolie Stepuleac precum că l-ar fi văzut în Piaţa Marii Adunări Naţionale în timpul violenţelor din aprilie 2009. În procesul examinării dosarului la Judecătoria sectorului Buiucani, unii martori au declarat că înţelegerea au avut-o cu Nichifor, dar banii i-ar fi luat de la Dorin Damir, finul de cununie a lui Vladimir Plahotniuc. Pentru serviciu, pretinşii martori ar fi primit câte 300 de dolari.

În acelaşi dosar figurează şi fostul şef-adjunct al Direcţiei Servicii Operative, Alexandru Pânzari. Acesta ar fi fost omul legii care i-ar fi învăţat pe pretinşii martorii ce să spună. Anume în privinţa lui urma să aibă loc astăzi o şedinţă de judecată, doar că surpriză: magistratul nu s-a prezentat motivând că este la un seminar şi a stabilit o nouă dată pentru examinarea cauzei abia peste 3 luni.

După ce a câştigat procesul la CEDO, partea vătămată în acest caz, Anatolie Stepuleac, se întreabă cât va mai aştepta pentru ca să i se facă dreptate şi în ţară.

Menţionăm că din cauza acelor mărturii false, Anatolie Stepuleac a fost închis pentru zece zile în izolatorul Direcţiei Servicii Operative a Ministerului de Interne, iar apoi a petrecut 30 de zile în arest la domiciliu. Pe parcursul investigaţiei, s-a constatat însă, că omul nici măcar nu s-a aflat în centrul capitalei pe 7 aprilie. Adrian Nichifor a fost condamnat în acest dosar la doi ani şi opt luni, el aşteptând şi rejudecarea cauzei în care a fost acuzat pentru omorul fratelui fostului comisar de Nisporeni.

Iniţial, judecătoria Ciocana l-a condamnat la 17 ani de puşcărie, dar completul de magistraţi de la Curtea de Apel, format din Tudor Micu, Gheorghe Iovu şi Vasile Gurin, i-a tăiat 12 ani din pedeapsă, decizie pentru care judecători au fost ulterior sancţionaţi.

sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri