16.6 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Un rugbyst de națională a salvat un om de la moarte

Must read

Comentarii recente

rugby roRugbistul Ionuț Botezatu, component al echipei naționale și al formației CSM Știința Baia Mare, a salvat un bărbat de la moarte după ce acesta, implicat într-o altercație cu o altă persoană, și-a înghițit limba în urma unor lovituri primite.

Potrivit unui anunț de luni al FR Rugby, Ionuț Botezatu se afla, duminică, împreună cu soția sa Ana la un festival de datini și obiceiuri din Sighetu Marmației.

În timpul manifestărilor, un bărbat s-a luat la ceartă cu unul din călăreții participanți la festival, iar cel din urmă a ripostat cu lovituri. În urma loviturilor, victima și-a înghițit limba, moment în care Ionuț Botezatu i-a acordat primul ajutor, întorcând bărbatul pe o parte pentru a nu se îneca cu propriul sânge.

„Pot să spun că atât eu, cât și soția mea Ana am avut o prezență de spirit deosebită. În timp ce eu aplicam măsurile de prim ajutor ce se impun în astfel de cazuri, soția a sunat la urgențe, solicitând o ambulanță. Deși nu este plăcut să asiști la astfel de scene, sunt convins că amândoi, ca oameni, nu ne-am făcut decât datoria.

Dacă mă întrebați de unde am știut cum să acționez, să știți că în cariera mea de sportiv am fost nevoit să văd atât la junior, cât și la seniori cum cei din serviciul medical acționau în astfel de cazuri, lucru care iată s-a dovedit a-mi fi util. Mă bucur că am reușit să ne facem utili contribuind astfel la evitarea unui dezastru”, a declarat Ionuț Botezatu, fiind citat, luni, de site-ul oficial al CSM Știința Baia Mare.

Agresorul a fost reținut de organele de ordine și este cercetat pentru faptele sale.

„Gestul spontan al lui Ionuț Botezatu rămâne însă unul deosebit, motiv pentru care întreaga comunitate rugbistică își scoate pălăria în fața sa”, se mai arată în comunicatul FR Rugby.
Sursa: dolce-sport.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri