-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Un nou viceguvernator la Banca Națională, numit de Parlament. Anul trecut Constantin Șchendra a ridicat un salariu de peste un milion de lei

Must read

Comentarii recente

Un nou viceguvernator la Banca Națională a Moldovei a fost numit astăzi de către Parlament. Este vorba despre Constantin Șchendra, director al Departamentului supraveghere bancară din 2018. Candidatura acestuia a fost susținută cu votul a 53 de deputați, 19 au fost împotrivă. 

Constantin Șchendra a mai fost propus de guvernatorul BNM, Octavian Armașu la funcția de viceguvernator în 2020.

Șchendra este absolvent al Academiei de Studii Economice a Moldovei și deținător al Certificatului de Calificare al Auditorului Instituțiilor Financiare etc. Are experiență în auditarea situațiilor financiare în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) și Standardele Naționale de Contabilitate (SNC), fiind implicat în diverse misiuni de audit, inclusiv în domeniile bancar și financiar.

În declarația de avere, pentru 2020, Șchendra a indicat un venit obținut din salariu în valoare de peste un milion de lei, în timp ce pentru soția sa – un salariu în mărime de aproape jumătate de milion de lei obținut de la Întreprinderea cu Capital Străin Orbico MA.

În categoria terenuri, el a indicat trei terenuri agricole obținute în 2003, prin donație, și un apartament din 2017, precum și alte două averi imobile.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri