-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

„Un Guvern experimental și neexperimentat.” Reacția lui Ștefan Gligor după ce familia sa s-a infectat cu Covid-19

Must read

Comentarii recente

Activistul civic Ștefan Gligor a făcut un apel pe pagina sa de Facebook către autorități să ia măsuri urgente de gestionare a pandemiei scăpate de sub control și cere ca Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică să anuleze dispozitia cu privire la adoptarea deciziilor cu privire la modul de desfășurare a studiilor de catre institutiile de învățămînt. Apelul este făcut în contextul în care toată familia sa s-a infectat cu Covid-19 iar vina pentru asta ar purta-o „Guvernul Republicii Moldova – un Guvern pierdut în timp, spațiu, intrigi și priorități,” scrie Gligor.

„Nu am contractat virusul pînă acum, inceputul lunii octombrie. Si asta cu toate că ambii avem activitate publică si comunicăm fizic zilnic cu oameni necunoscuți. Am facut partid si campanie electorală, 6 luni de comunicare zilnica, uneori cu zeci și sute de oameni. Cu toate acestea, repet, regulile si disciplina ne-au protejat. Cine mi-a infectat familia? Foarte simplu – Guvernul Republicii Moldova. Unul Guvern pierdut în timp, spațiu, intrigi și priorități.

Pe timpul oamenilor NE-buni, anul trecut, clasele erau împărțite în două grupe și două schimburi. Asta a permis o mai bună aerisire, o distanță mai mare – un copil în bancă și moderarea riscurilor. E simplu, dacă cineva se îmbolnăvește, in carantină pe online pleacă 15-20 de copii, nicidecum 30-40. Deși la început s-au practicat și studiile în schimburi de o săptămână, jumătate de clasă online, jumătate la școală.

Odată cu apariția versiunii Delta, una mult mai virală, PAS nu prea s-a alertat. De la cuvântul deloc.

1. Ignoranță stupefiantă cu Summer-festuri a câte 15 mii de oameni grămadă două zile la rând.

2. Transportul public supra-aglomerat in orele de vârf – zilnic, dimineața și seara cel puțin 4-5 ore pe zi.

3. Studii desfășurate în școli în regim „normal” în plină pandemie, cu Delta în oraș de căteva luni și clase de 25-30 m2 cu 30-40 de copii și un profesor în ele.

4. In continuare lipsește orice program de informare si motivare a cetățenilor să se vaccineze, razboiul informational fiind pierdut demult pe retele sociale și mințile oamenilor noștri în mare parte needucați si manipulați. Un popor „ortodox” cu un sistem de educație degradat, care a esuat să promoveze știința si gândirea critică de trei decenii nu avea cum să câștige acest război, nu?”, a scris Ștefan Gligor.

Activistul civic spune că Guvernul PAS nu mai are la dispoziție 100 de zile, pentru că pandemia răpune vieți și există riscul ca sistemul medical să intre în colaps.

„Guvernul PAS nu are 100 de zile pentru că e Pandemie de Covid, incompetență, ignoranță, intrigă și corupție. Astăzi e important să vorbim de Pandemie si să recurgem la acțiuni concrete, or sistemul medical va colapsa din nou si vom intra in lock-down forțat. PAS, rezolvați de urgentă problemele care nu necesită cunostințe în virusologie, acestea țin de logică elementară, liniară – unde e mare aglomerație oamenii se infectează!!, o săptămână prezentă fizică, o săptămână online, asa cum a fost anul trecut, or aceste module si-au demonstrat eficiența. Gasiti bani sa platiti munca profesorilor, or ei lucreaza dublu in pandemie! Anume pentru asta trebuie să fie alocate o parte din banii veniți sau care vor veni de la UE pentru combaterea pandemiei! Dna Ministru Ala Nemerenco, dvs sunteti unul din cei mai profesioniști membri ai acestui Guvern experimental și neexperimentat, intervenți de urgență, aveți obligația profesională să o faceți!” a adăugat Gligor.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri