23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Un grup de cetățeni din diasporă protestează la Veneția contra votului mixt

Must read

Comentarii recente

Astăzi Comisia de la Veneția va anunța recomandările cu privire la schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova. Totodată, mai mulți moldoveni care lucrează în Italia au venit la Veneția pentru a protesta contra schimbării sistemului electoral din țara noastră.

Chiar dacă e zi de lucru, mai mulți moldoveni care lucrează în Italia au venit să protesteze la Veneția contra schimbării sistemului electoral, în situația în care Comisia de la Veneția anunță astăzi, 17 iunie 2017, recomandările privitor la schimbarea sistemului electoral.

Grupul de moldoveni a protestat la Piazzale Roma din Veneția și nu în fața sediului Comisiei de la Veneția, fiindcă nu au reușit din timp să coordoneze această acțiune cu autoritățile locale.

Amintim că pe 5 mai curent, PD, PSRM şi deputaţii din grupul Leancă au aprobat în prima lectură proiectul privind trecerea la sistemul electoral mixt. Documentul a fost supus votului fără a fi discutat în comisii şi cu numeroase încălcări de procedură.

Agenția Reuters, care a intrat în posesia unui document ce nu a fost dat oficial publicității în care Comisia de la Veneția califică schimbarea sistemului electoral în R. Moldova drept „nepotrivită”.

Sursa:agora.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri