14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Un gimnaziu din capitală va purta numele „Adrian Păunescu”. Replica lui Năstase pentru consilierii PSRM: Învățați și alte poezii pe lângă „Vine rața de la baltă, cu codița ridicată”

Must read

Comentarii recente

Consiliul Municipal Chișinău a votat modificarea denumirii Gimnaziului nr. 7 din strada Milești 34, din sectorul Centru al Municipiului Chișinău, în Gimnaziul „Adrian Păunescu”.

Solicitarea de redenumirea a gimnaziului a venit din partea administrației instituției încă în 2020, numele lui Adrian Păunescu fiind ales unanim de cadrele didactice din instituție și din partea părinților copiilor care studiază acolo.   Pentru redenumirea instituției au votat consilierii de la Platforma DA, PAS,  PL, PUN, PCRM, PD, consilierii neafiliați, dar și de 3 consilieri de la PSRM. Consilierii ȘOR și 17 consilieri socialiști au votat împotrivă, iar socialistia Silvia Grigore a insistat ca proiectul să fie transmis spre reexaminare. Și consilierul PSRM Dinari Cojocari a venit cu critici privind alegerea numelui „Adrian Păunescu” pentru gimnaziu, întrebând de ce nu s-a ales un alt nume a unei personalități autohtone, socialistul necunoscând faptul că Păunescu s-a născut la Copăceni, Sângerei. 

Președintele fracțiunii Platforma DA Andrei Năstase a venit cu o replică pentru socialiști.

„Am să-l rog pe domnul Dinari Cojocari pe lângă „Vine rața de la baltă, cu codița ridicată” să învețe și alte poezii și să afle că domnul Adrian Păunescu s-a născut aici, în Basarabia. Vă îndemn pe fiecare dintre voi să faceți abstracție de culoarea politică pe care o purtați, să nu mai faceți politică pe seama unor nume, așa cum este cel al lui Adrian Păunescu, și să ținem cont de opțiunea și voința profesorilor și elevilor de la gimnaziul nr.7. Este de datoria noastră să ne cinstim înaintașii”, a spus Năstase. 

Adrian Păunescu s-a născut în 1943 la Copăceni, raionul Sîngerei, Moldova și a decedat în 2010, la București, România. A fost critic literar, eseist, director de reviste, poet, publicist, textier, scriitor, traducător și politician român.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri