12.2 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Un fost angajat din serviciul de securitate al lui Iaralov face dezvăluiri cutremurătoare: „Are mai multe omoruri pe conştiinţă; Cu Plahotniuc se cunosc din 97, erau ambii din mafia Solnţevskaia”

Must read

Comentarii recente

iaralov-plahotniuc-botnariSerghei Iaralov, dubiosul businessman din anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc, a pus pe brânci mai multe bănci cu mult înainte ca numele său să devină cunoscut publicului larg.

Mai mult, Iaralov s-ar afla în spatele unor omoruri de la sfârşitul anilor 90. Dezvăluirile au fost făcute de unul dintre foştii angajaţi ai serviciului de securitate al lui Serghei Iaralov, într-un film despre anturajul lui Plahotniuc, numit „Moldova îngenunchiată”.

Tudor Donos a lucrat în serviciul de securitate al lui Iaralov în perioada 1994-1998. În acea perioadă, Iaralov deţinea 13 firme, toate cu sediul pe strada Vlaicu Pârcălab 13. De altfel, după ce companiile au fost închise, sediul cu pricina a fost preluat de Partidul Liberal.

„Aici era oficiul tâlharilor, erau vreo 13 aşa-zise firme, unde numai se puneau ştampile. Veneau oameni, puneau ştampile, se duceau la bănci, încolo-încoace. Nu se ocupau cu nimic decât cu spălarea banilor, cred. În responsabilitatea mea era să merg la Banca Socială, primeam bani de acolo, împreună cu domnul Soroca, cu şoferul, eram înarmaţi, şi aduceam banii în firma dată. A doua zi, dl Iaralov venea cu portofelul, lua banii şi se ducea la preşedinţie, da la cine nu ştiu”, povesteşte Donos.

Fostul angajat al serviciului de securitate al lui Iaralov mai vorbeşte şi despre o serie de bănci care au fost puse pe brânci de businessman, dar şi despre legătura acestuia cu Plahotniuc.

„Eu am informaţii că dl Iaralov se cunoştea cu dl Plahotniuc încă în anii 97-98. După toate spusele şefului de securitate, ei erau ambii din Solnţevskaia mafia. Odată Iaralov luase într-o singură zi credite de 600.000 de la Banca Sid, după care ea a dat faliment. Guineea tot aşa a pus-o pe brânci. La prima bancă era bancher Duganov, prieten de-al lui Iaralov, care i-a furat şi soţia”, a spus Tudor Donos.

Mai departe, dezvăluirile sunt şi mai grave. Fostul angajat spune că Iaralov ar fi implicat direct în moartea câtorva persoane din anturajul său, printre care directorul uneia dintre cele 13 firme, dar şi şeful serviciului de securitate.

„Un milion de dolari trebuia să transfere dl Ţucherblat, să-i ducă la Moscova, iar în seara ceea a dispărut. L-au găsit pe urmă în sectorul Râşcani, mort. Milionul a dispărut şi Ţucherblat – mort. Al doilea mort pe sovistea lui Iaralov este Valera Mândru, care îi spunea lui Iaralov că dacă nu-i dă bani, el declară tot. Şi într-o bună zi el a fost aruncat în aer lângă apartamentul lui. I-au pus o bombă în maşină. Ei erau în conflict, că Iaralov luase alt şef de securitate şi pe ăsta îl înlătura. Şi el spunea, eu mă duc, dar dă-mi şi mie nişte bani ca să-mi deschid şi eu o firmă. Pe urmă un alt şef de firmă de aici le spunea la angajaţi: luaţi seama, dacă spuneţi ceva cuiva, o să păţiţi ca Valera Mândru”, a mai povestit Donos.

La scurt timp după moartea lui Mândru, Iaralov a fugit la Moscova şi a revenit în Moldova odată cu ajungerea lui Plahotniuc la putere.

„Începuse procuratura să verifice firmele lui Iaralov şi el era des chemat la procuratură. După moartea lui Mândru, Iaralov a fugit la Moscova. A fost dat în căutare. Şi a apărut deja când a venit Plahotniuc la putere. La Iaralov în mână era banul, nu odată a dat mită la procuratură ca să se dea înapoi dosarele. Aici era krâşa”, a mai zis Tudor Donos.

Totodată, acesta este sigur că jaful din sistemul bancar al RM a fost coordonat de Iaralov. „100% că e schema lui, el e autor la toate schemele astea”, a spus fostul angajat din serviciul de securitate al lui Serghei Iaralov.

Vedeţi mai jos filmul în care se vorbeşte şi despre alte persoane din anturajul oligarhului Plahotniuc, printre care Constantin Botnari şi Constantin Ţuţu.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri