3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Un film despre o fostă actriţă şi fotomodel din Chişinău, premiat la un prestigios festival internaţional

Must read

Comentarii recente

Filmul „Reîntoarcerea” (2019), regizat de Dumitru Grosei, o producție Alternative Cinema, a fost înalt apreciat la cea de a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film și Televiziune ”SIMFEST” cu premiul pentru Cea mai bună producţie din România și Republica Moldova.

Filmul este un documentar-protret despre un meșter popular din Republica Moldova, fostă actriță și fotomodel. După 5 ani de lucru în Franța, ea este una dintre puținele persoane care se întoarce acasă din străinătate, pentru a recupera și a promova tradițiile vechi de artizanat moldovenesc, scrie alternative-cinema.com.

SIMFEST este un festival desfășurat la Târgu Mureș – o competiție de film și televiziune, singurul de acest fel din România și unul din puținele de gen din Europa. Este organizat în fiecare an de ”Asociația culturală SIMFEST pentru sprijinirea și promovarea creatorilor din media și artele vizuale”. SIMFEST militează pentru profesionalism și pentru libertatea de exprimare a jurnaliștilor și a creatorilor din media. Festivalul promovează, în același timp, jurnalismul local și mass-media comunitare.


Este o manifestare complexă, destinată mediei electronice. Este punctul anual de întâlnire a specialiştilor lumii televiziunii din România și, în ultimii ani, din Europa, a studenţilor, a producătorilor independenţi şi a pasionaţilor de media, o competiţie menită să identifice şi să formeze valori şi talente, pentru a le acorda validarea necesară şi pentru a le pune în legatură cu mediul în care se pot dezvolta. Este o competiţie şi, în acelaşi timp, o şcoală de media şi un eveniment cultural.

Protagonista filmului este fosta actriţă Xenia Bucuci, care acum îşi câştigă existenţa din lucrări handame pe care le face cu propriile mâini. Mai multe puteţi afla din videoul de mai jos.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri