-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Un deputat PAS a denunțat la PG compania „Furnizare Energie” care ar fi creat un monopol: A câștigat 26 de licitații pentru achiziții publice, fiind unicul ofertant

Must read

Comentarii recente

Deputatul PAS Radu Mariana a depus un denunț la Procuratura Generală, prin care cere verificarea SRL „Furnizare Energie”, care ar fi creat monopol pe piața energiei electrice. Acesta solicită verificarea pe faptul mai multor achiziții publice câștigate de compania, Furnizare Energie, „a cărei beneficiar final ar fi Vladimir Andronachi”.

Radu Mariana a declarat că a depus un denunț la Procuratura Generală după o investigație jurnalistică. „Din investigația jurnalistică, rezultă că „Furnizare Energie” a câștigat 26 achiziții publice organizate de instituțiile publice, licitații în care a fost unicul ofertant. La toate tenderele organizate de către instituțiile de stat, această companie a oferit un preț cu un bănuț mai mic decât tariful la energie electrică aprobat de ANRE. De asemenea, SRL „Furnizare Energie” a câștigat în 2019 un tender în valoare de 40 milioane lei pentru procurarea energiei electrice, după ce alt participant la licitație „Pan Construct” SRL, și-a retras oferta pe ultima sută de metri, în urma unei posibile înțelegeri anticoncurențiale. Din circumstanțele descrise de autorii investigației, rezultă o bănuială rezonabilă de restrângere artificială a concurenței cu intenția de a favoriza operatorul „Furnizare Energie” SRL”, susține Marian.

„Pentru a restabili încrederea oamenilor în justiție, este crucial ca suspiciunile legate de schemele de corupție conduse de politicieni și foști guvernanți să fie investigate și duse până la capăt”, a precizat deputatul PAS.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri