8.2 C
Chișinău
duminică, 26 martie, 2023

Un Crin printre bălării, de Vasile NĂSTASE

Must read

Comentarii recente

vasileLa începutul lunii decembrie la Chișinău vine într-o vizită oficială președintele Senatului României, Crin Antonescu. Recunosc că în calitate de cetățean român sunt unul dintre votanții dînsului la prezidențialele din 2014.

L-am urmărit pe parcursul anilor, am văzut cum dintr-un tînăr ministru al Tineretului și Sportului, cu un aspect non-conformist, cu un limbaj mereu delicios pentru mass-media a ajuns, în ultimii ani, o personalitate marcantă, responsabilă, agreabilă și carismatică, concentrată spre modernizarea și dezvoltarea durabilă a statului român. Și un om de cuvînt, ceea ce-l distanțează de o mulțime de oameni politici ai momentului…

Dacă aș avea posibilitatea să întrețin o discuție cu Crin Antonescu, înainte de a se întîlni cu oficialii moldoveni, i-aș sugera să rețină niște detalii în care stă ascuns diavolul ipocriziei actualilor guvernanți de pe Bâc.

În primul rind, Crin Antonescu trebuie să știe că oficialii de la Chișinău cu care, probabil, se va întîlni și anume – Corman, Lupu, Filat, Leancă, Lazăr etc., nu se definesc ca etnici români, ci moldoveni, unii dintre ei nu recunosc limba lui Blaga și Eminescu drept limbă română ci moldovenească, resping categoric posibilitatea reîntregirii țării, consideră România drept “țară vecină”, pe picior de egalitate cu Ucraina, susțin că etnicii români din Bucovina și din sudul Basarabiei reprezintă diaspora Republicii Moldova, adică au, domnule președinte Crin Antonescu, exact același comportament și simțire ca Ivan Ivanovici Bodiul, fostul prim secretar al comitetului central al partidului comunist al RSS Moldovenești, Simion Cuzmici Grossu, cu aceeași funcție, Vasile Stati, elaboratorul dicționarului (parodie) explicativ român-moldovenesc și a altor “elemente” antiromânești și antinaționale.

În al doilea rând, Crin Antonescu trebuie să afle că indivizii cu care se va întîlni și-i vor zîmbi fariseic, poate chiar i se vor adresa cu apelativul “frate” nu doar că nu-și doresc reunificarea Țării, dimpotrivă, prin acțiunile și inacțiunile lor aceștia frânează și împiedică zi de zi, clipă de clipă, apropierea firească a celor două maluri de Prut, integrarea culturală și spirituală a românilor de pretutindeni. E posibil ca la un pahar de vin în beciurile de la Cricova, vreunul dintre ei se va scăpa cu vorba la beție și-i va spune, la ureche, să nu-l audă altcineva, că el, de fapt, e român, dar partidul nu-i permite să-și declare, public, identitatea, pentru a cîștiga voturi la alegeri!

Nu m-aș mira dacă la întînirea cu Igor Corman s-ar afișa și deputatul pușcăriaș Guma, condamnat de justiția română pentru acte de corupție și care se va jura că e român get-beget, doar că Lupu și Plahotniuc nu-l lasă să se edifice și să se identifice, și dacă Crin Antonescu ajunge Președinte, poate obține pentru asemenea “sacrificiu” o grațiere…

De asemenea, e bine ca președintele Crin Antonescu să știe că indivizii cu care va trebui să se întîlnească sunt groparii televiziunii române (TVR 1). Cu prima ocazie, și sper să obțin posibilitatea unei audiențe jurnalistice, voi prezenta domniei sale documente care atestă implicarea în acest act banditesc a celor cu care se va întîlni la Chișinău, în primul rînd a lui Plahotniuc-Ulinici, Filat și a altor democrați cu blană de oligarhi antiromâni! După ce au furat frecvența terestră cu acoperire națională a TVR 1, aceștia l-au păcălit pe Titus Corlățean și pe alți funcționari de la București și, în urma unor negocieri mimate, batjocoritoare la adresa poporului român, au decis ca TVR 1 să revină în Republica Moldova … prin cablu, adică prin ușa din spate, pe furiș, ca un infractor, ca un intrus, ca un neavenit, avînd o acoperire de zeci de ori mai mică decît cea de până la 2007, cînd s-a produs perfida tîlhărie. În schimb, postul de televiziune 2 Plus al lui Plahotniuc, care a furat frecvența TVR 1 și o folosește, abuziv, și la ora actuală, va emite în continuare pe frecvența terestră cu acoperire națională care este de fapt și de drept a TVR 1, conform deciziei CEDO. Întrebați-i, domnule președinte Antonescu, pe Corman, Filat, Plahotniuc de ce canalul oligarhului Ulinici (tot el și Plahotniuc) să nu transmită prin cablu, iar TVR 1 să-și reia difuzarea grilei de emisie pe frecvența de care a fost văduvit în mod ilegal? Să aveți curajul, domnule Președinte, pentru că dreptatea e de partea noastră, a românilor, nu a acestor ticăloși de mancurți cu perfidia impregnată în zîmbetele lor false și hrăpărețe, mereu așteptînd din partea factorilor de decizie de la București niscaiva chilipiruri!

Întrebați-i, domnule Președinte, de ce în patru ani de zile în Republica Moldova guvernată de ei nu se difuzează presa română!

Întrebați-i, domnule Președinte, de ce în patru ani de zile de cînd guvernează “suveran”, marile televiziuni de la București nu sunt difuzate în Republica Moldova, de ce audiovizualul local este reprezentat și difuzat în proporție de 90 la sută în limba rusă?

Cine și ce i-a împiedicat să facă timp de patru ani de zile ordine în acest sector? Cine și ce i-a împiedicat să reducă timp de patru ani de zile numărul de canale retransmise din Federația Rusă, care ne otrăvesc limba și ne spală, ideologic, creierii?

Există un singur răspuns – românofobia lor ajunsă pînă în măduva oaselor și interesul financiar. Prin intermediul acestor posturi care ne distrug spiritualitatea și neamul, acești indivizi venali și lipsiți de scrupule storc milioane de euro din publicitatea pe care o insertează în emisiunile rusești retransmise copios, eliminînd de pe piață radiodifuzorii autohtoni, naționali și cu programe ce vin în sprijinul integrării noastre europene.

Nu cred că e lipsit de importanță să cunoașteți că acești indivizi zîmbăreți nu au nici un interes pentru integrarea spirituală și culturală a celor două state românești, ca să zicem așa. Dar nimic, pentru că ei nu-și trimit odraslele să facă studii în România, ci în Elveția și alte state europene, acolo unde și-au parcat conturile bancare grase, acolo unde și-au expediat familiile, acolo unde urmează să plece imediat ce vor fi debarcați electoral – în cel mai bun caz pentru ei – ascunzîndu-se de mînia populară, așa cum a încercat să facă Ceaușescu acum 24 de ani!

În altă ordine de idei, Crin Antonescu TREBUIE să știe că TOCMAI acești “frați” ai miliardelor jefuite vorbesc de integrare Europeană, însă închină întreg sistemul financiar bancar și de asigurări, inclusiv banca de stat Banca de Economii a Moldovei și Aeroportul Internațional Chișinău (domenii strategice, chiar din punct de vedere geopolitic) unor structuri estice, kaghebiste, participînd, pe furiș, la acapararea cașcavalului din hoțiile pe care le-au comis. Vă rog să-i întrebați de ce pînă la ora actuală nu au început reabilitarea căilor ferate spre România și Occident, inclusiv să ajusteze la standarde europene ecartamentul stalinist al acestora?

Întrebați-i, domnule Președinte, de ce aceste obiective economice și altele pe care au pus deocamdată ochiul – apoi gheara – nu au fost propuse investitorilor români și europeni, marilor bănci germane, franceze sau austriece, BCR-ului, de exemplu, dacă ne referim la Banca de Economii, un fel de echivalent al CEC-ului din România!?

Și aceste întrebări nu mai au sfîrșit, pentru că indivizii cu care urmează să vă întîlniți, domnule Crin Antonescu, sunt criminali politici care țin în captivitate instituțiile de drept ale statului, procuratura, instanțele de judecată care, la rîndul lor, condamnă oameni nevinovați, inclusiv cetățeni români, asigură așa-zisa legalitate a atacurilor de tip raider, adică de devalizare și desproprietărire a cetățenilor din R. Moldova și din străinătate. Știu cît de sensibil este pentru domnia voastră acest lucru, deoarece tocmai PNL din România a propus și a obținut, prin referendum, modificarea Constituției române prin introducerea unui articol privind GARANTAREA de către stat a PROPRIETĂȚII PRIVATE. Iată că unul dintre indivizii cu care vă veți întîlni, probabil, la Chișinău, cu dublă identitate și cu dosar penal în România, urmărit de Interpol și declarat de justiția engleză drept beneficiar al atacurilor raider și de desproprietărire a unor oameni de afaceri de acțiunile lor deținute la VICTORIABANK prin intermediul unor judecători corupți, pre numele său Plahotniuc-Ulinici deține funcția de vicepreședinte al Comisiei naționale de reformare a organelor de drept! Iar dacă nu vă veți întîlni, trebuie să știți că Igor Corman și ceilalți sunt în serviciul acestui oligarh care are, conform sondajelor, cea mai mică credibilitate în rîndurile populației, dar care deține, autoritar, controlul asupra Republicii Moldova, ținîndu-ne ostatici și robi ai propriilor interese meschine.

În sfîrșit, aș avea o ultimă rugăminte către domnul Președinte Crin Antonescu, aceea de a-l avertiza și pe Președintele României, Traian Băsescu, că interlocutorii săi de la Chișinău nu sunt decît niște profitori ordinari pentru care Unirea nici măcar nu este inclusă în agenda lor pe un secol înainte…

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri