9.4 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Un analist român comentează evenimentele din 24 aprilie: Cursa lui Plahotniuc a eșuat

Must read

Comentarii recente

armand gosu roOligarhul Vladimir Plahotniuc le-a întins o cursă protestatarilor din Chișinău, în timpul mitingului din 24 aprilie, dar aceasta a eșuat, susține analistul politic român Armand Goșu.

Potrivit acestuia, oligarhul a făcut tot posibilul pentru a împiedica prezența unui număr cât mai mare de protestatari duminică, 24 aprilie, pentru a-i fi astfel mai ușor să-i prindă pe ce prezenți în capcană.

„Chiar și în aceste condiții, când toate microbuzele din țară nu au circulat, s-au adunat foarte mulți oameni în Piața Marii Adunări Naționale. Un număr impresionant pentru Republica Moldova”, a declarat Goșu în cadrul unei emisiuni de la Digi 24.

El spune că la Global Business Center Plahotniuc ar fi pregătit o provocare.

„La felul în care acolo au fost amplasate autocare și camioane, lăsând doar un mic spațiu spre clădire. Mii de polițiști, iar în spate tot felul de ‘titușki’. La cum au fost pregătite acolo lucrurile, pentru mine era clar că se pregăteau provocări, dar protestatarii au stat în spate și nu au intrat în capcană”, a mai spus Goșu.

Analistul de politică externă susține că Platforma Demnitate și Adevăr este principala forță de opoziție din țară, atacată atât de partidele afiliate puterii cât și de așa-zisa opoziție.

„Platforma este singura forță care poate să scoată foarte multă lume în stradă. Lume sinceră, fără a fi plătită sau prin altfel de tertipuri”, a precizat analistul politic.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri