-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Un alt oficial european vine în Moldova

Must read

Comentarii recente

w560xh316_Kristian_VigeninSăptămâna politică începe cu vizita oficială a Ministrului de Externe al Bulgariei, Kristian Vegenin. Oficialul vine la invitația viceprim-ministrului Natalia Gherman.

Cei doi miniștri de externe vor discuta despre relațiile bilaterale și integrarea europeană. De asemenea vor analiza posibilitățile de dezvoltare a cooperării Republicii Moldova cu Bulgaria, avînd în vedere Summitul de la Vilnius și perspectivele acestuia. La ora 13:55, în cadrul unei conferințe de presă comună, organizată la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vegenin și Gherman vor face declarații.

Precizăm că delegatul bulgar se va întîlni mîine cu diaspora bulgară din Republica Moldova la Taraclia.

Agenda vizitei de lucru a lui Kristian Vegenin include și întrevederi cu preşedintele ţării Nicolae Timofti, prim-ministrul Iurie Leancă şi preşedintele Parlamentului, Igor Corman.  Ministrul de Externe al Bulgariei va sta în Republica Moldova 2 zile.

Amintim că săptămâna trecută, Republica Moldova a fost vizitată de o delegație a ambasadorilor europeni care au venit pentru a evalua reformele începute. De asemenea, Comisarul European Stefan Fule a participat la Forumul Organizațiilor neguvernamentale din Parteneriatul Estic, organizat la Chișinău. Tot săptămâna trecută, ne-a vizitat președintele Estoniei Toomas Hendrik Ilves care a participat și la Ziua Vinului.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri