0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Ultimul talent descoperit de Nicolae Dabija este călugăr și scrie despre Dumnezeu. Despre cine este vorba

Must read

Comentarii recente

Ultimele nuvele ale unui debutant în literatură, publicate în “Literatura și Arta” de regretatul scriitor Nicolae Dabija de pe patul de spital, acolo unde se trata de Covid-19, erau dedicate lui Dumnezeu.

“Ai un mare har în ceea ce scrii, continuă!”, a fost ultimul îndemn al poetului Nicolae Dabija pentru călugărul Vasilisk Donica, preot la Mănăstirea Saharna care a publicat recent primul său volum “ Poteci spre ziua a șaptea”.

“Acest binecuvântat volum de nuvele, poezie și cugetări este un frumos prilej de a ne întoarce la Lumină și hrană pentru sufletele noastre atât de înstrăinate, din păcate, de lectură, de frumos, de Dumnezeu. Toți cei care caută potecele mântuirii ori cei care în ziua a șaptea sunt prezenți și trăiesc Sfintele Liturghii, împreună cu Hristos, Care coboară în Sfântul Potir din mare Iubire pentru fiecare om – “Сăci acolo unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor” (Matei 18:20) – vor fi încântați de ce vor găsi în acest volum”, scrie Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, vicar al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldovei în prefața noului volum.

Vasilisk Donica este originar din satul Zahoreni, Orhei.  Și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul la Chișinău și masteratul la Universitatea de Stat din Moldova (master în științe umanistice, istoria și cultura religiilor).

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri