14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Ultimul raport al armatei Ucrainei: Kievul, atacat din toate direcțiile, Mariupol nu a fost cucerit

Must read

Comentarii recente

Este cea de-a opta zi a războiului din Ucraina, iar atacurile armatei rusești continuă. Noi explozii au avut loc peste noapte în Kiev și în Herson, în timp ce sirenele anti-aeriene au răsunat în multe alte orașe, relatează digi24.ro

Autoritățile ucrainene au confirmat că Herson și zona din jur sunt sub controlul armatei ruse. Șeful administrației regionale le-a cerut locuitorilor să rămână în casă, pentru că rușii sunt peste tot în oraș și sunt periculoși. Iar primarul spune că întâmpină dificultăți uriașe în a aduna morții și a-i înmormânta, precum și cu livrarea alimentelor și a medicamentelor.

Orașul-port Mariupol de la Marea Azov, foarte important din punct de vedere strategic, este înconjurat de trupe rusești. Ministerul ucrainean al Apărării susține că ofensiva forțelor ruse rămâne „fără succes” în toate direcțiile și că orașul Mariupol este în continuare sub controlul ucrainenilor, scrie BBC.

Potrivit ultimului raport al ministerului ucrainean, publicat joi dimineață la ora 06:00, forțele ruse au continuat atacurile în zone apropiate de capitala Kiev – Vișgorod, Fastiv și Obukhiv -, unde au fost observate tabere rusești instalate.

Mai mult, au fost observate mișcări de parașutiști și ambarcațiuni cu rachete în Marea Neagră, îndreptându-se în direcția orașului Odesa. 

Mesajul mai face apel la internauți să nu mai transmită „informații în timp real despre bombardamente”, pentru ca postările lor să nu ajute trupele ruse. 

BBC nu a putut verifica afirmațiile ministerului ucrainean din surse independente.

Un depozit de petrol a fost bombardat în regiunea Cernihov, la nord-est de Kiev, arată imagini de joi dimineaţă, publicate de serviciile de urgenţă ucrainene.

Un proiectil a lovit un grup de rezervoare de combustibil care ar avea o capacitate totală de 3.000 de metri cubi, potrivit autorităţilor. Cernihov a fost ţinta mai multor raiduri aeriene peste noapte.  

Imagini făcute publice joi dimineață arată disrugerile uriașe provocate de bombardamentele Rusiei în apropiere de Kiev, la Borodyanka.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri