14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Ultima oră! Premierul român Nicolae Ciucă: Este necesar ca Republica Moldova să primească un răspuns favorabil la aspirațiile sale europene

Must read

Comentarii recente

Premierul Nicolae Ciuc a pledat, joi, la reuniunea organizată de Biroul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, pentru acordarea de sprijin Republicii Moldova, „care este profund afectată nu doar de criza energetică, ci și de criza refugiaților din Ucraina”. „Este necesar ca Republica Moldova să primească un răspuns favorabil la aspirațiile sale europene”, a mai transmis prim-ministrul.

„Am participat astăzi (joi – n.r.), printr-o intervenție video, la reuniunea organizată de Biroul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, pe tema impactului crizei din Ucraina asupra regiunii și a Europei. Am făcut o evaluare pragmatică asupra situației de securitate, cu accent pe importanța sprijinirii Ucrainei din punct de vedere politic, economic și militar. Am subliniat, totodată, contribuția consistentă realizată de România în susținerea cetățenilor ucraineni, prin sprijinul acordat refugiaților care sosesc din zona de conflict, dar și prin asistența umanitară și de urgență oferită”, anunță Nicolae Ciucă.

De asemenea, a evidențiat măsurile de sprijin acordate de Guvernul României privind liberalizarea temporară a transportului rutier de marfă efectuat de operatorii ucraineni și extinderea capacităților de preluare a mărfurilor din Ucraina prin portul Constanța.

„Am pledat pentru acordarea de sprijin Republicii Moldova, care este profund afectată nu doar de criza energetică, ci și de criza refugiaților din Ucraina. Este necesar ca Republica Moldova să primească susținere fermă și un răspuns favorabil la aspirațiile sale europene”, a mai transmis premierul Nicolae Ciucă.

„Am pledat pentru necesitatea unui răspuns european robust în ceea ce privește controlul prețurilor la energie și am prezentat măsurile implementate de România pentru atenuarea efectelor prețurilor ridicate asupra consumatorilor vulnerabili. Este importanta să promovăm energia bazată pe gaz și nuclear ca energie de tranziție în procesul de decarbonizare progresivă a economiei europene”, a conchis Nicolae Ciucă.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri