3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Ultima oră! Notara care a prestat servicii lui Plahotniuc, Șor, Dodon și Platon, a fost reținută în Belgia

Must read

Comentarii recente

Olga Bondarciuc, anunțată în căutare internațională, notara care a fost anterior implicată în autentificarea mai multor documente ce vizează afacerile lui Plahotniuc, Șor și Platon și care ar fi prestat servicii de notariat și pentru ex-președintele R. Moldova Igor Dodon, a fost reținută în Belgia.

Urmare a acțiunilor angajaților Biroului Național Central (BNC) Interpol, anunță reprezentanții poliției, pe 28 septembrie, Olga Bondarciuc a fost reținută în Belgia.

Pe 4 iunie curent, Bondarciuc a fost anunțată în căutare internațională în vederea arestării și extrădării, fiind emis mandat judecătoresc de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Olga Bondarciuc a fost reținută în Belgia în baza difuziunii de căutare internațională emisă în urma solicitării BNC Interpol Chișinău.

Pe 18 februarie 2021, Ziarul de Gardă a scris că notara Olga Bondarciuc, care a fost anterior implicată în autentificarea mai multor documente ce vizează afacerile lui Plahotniuc, Șor și Platon, ar fi prestat servicii de notariat și pentru ex-președintele R. Moldova Igor Dodon. Potrivit unor documente în posesia cărora a intrat ZdG, mai exact un registru al actelor notariale, în care Bondarciuc figurează ca notar public, în anul 2013, aceasta ar fi oficializat mai multe acte la solicitarea lui Igor Dodon, fostul președinte al R. Moldova.

Olga Bondarciuc a fost vizată în raportul Kroll 2, ea fiind unul dintre acţionarii Unibank, după ce s-a împrumutat cu milioane de lei. Ea a ajuns în atenția opiniei publice după ce a autentificat mai multe contracte emise de firme afiliate lui Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor sau Veaceslav Platon. Anterior, Bondarciuc a activat în clădirea Global Business Center (GBC), care era proprietatea lui Vladimir Plahotniuc.

Pe 2 iunie 2020, notara a declarat că ar fi fost amenințată să semneze mai multe documente pregătite de avocații lui Platon prin care să afirme că a emis acte la solicitarea fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc împotriva controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Bondarciuc sublinia atunci că toate actele pe care le-a emis au fost „în conformitate cu legislația”.

Tot în luna iunie a anului 2020, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a acuzat-o pe Bondarciuc că ar fi falsificat mai multe documente prin care acesta a fost condamnat la închisoare.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri