-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Ultima oră! Maia Sandu cere CSP-ului să înceapă evaluarea activității Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo

Must read

Comentarii recente

Președinta țării, Maia Sandu, cere Consiliului Superior al Procurorului evaluarea activității procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

„Am transmis astăzi Consiliului Superior al Procurorilor o sesizare prin care am cerut evaluarea activității Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo. Decizia de a iniția procedura de evaluare e determinată de necesitatea consolidării încrederii societății în instituția Procuraturii, încredere compromisă de lipsa rezultatelor în combaterea criminalității și corupției, în special în dosarele de rezonanță, în perioada în care aceasta a fost condusă de Procurorul General suspendat.
Instituțiile statului implicate în lupta anticorupție trebuie să acționeze ferm, după lege, și să țină cont de așteptările societății. Cetățenii cer să se facă dreptate. Cetățenii nu vor o procuratură care asistă neputincioasă când statul este devalizat. În calitate de Președinte, îmi doresc ceea ce își doresc oamenii: legea să fie respectată, iar cei care au comis abuzuri să fie sancționați corespunzător”, a scris Maia Sandu. 

Amintim că Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Instanța a decis ieri să admită demersul procurorilor privind prelungirea mandatului.

Procurorul de caz, Victor Furtună, în contextul interesul social sporit asupra cauzei penale ce îl vizează pe Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a venit cu mai multe detalii despre acțiunile care au fost efectuate până astăzi în acest dosar. Astfel, până astăzi au fost autorizate și executate 4 percheziții, 5 persoane au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuit și 5 persoane au fost audiate în calitate de martor și specialist.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri