-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Ultima oră! Compania „Teleradio Moldova” a fost întoarsă sub control parlamentar

Must read

Comentarii recente

Compania „Teleradio Moldova” a fost întoarsă sub control parlamentar. Proiectul privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale a fost aprobat, în lectură finală, cu votul a 56 de deputați. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și cei din Partidul politic Șor au votat împotrivă

Documentul prevede întoarcerea sub control parlamentar a furnizorului public național de servicii media. Asta în condițiile în care, până în anul 2019, TRM a fost întotdeauna sub controlul Legislativului.

O altă prevedere a proiectului de lege este revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului (CA), pentru a institui o claritate și o reprezentare proporțională în procesul de desemnare a candidaților la funcția de membru în aceste consilii.

Totodată, proiectul de lege stipulează că membrii CA să fie demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri