2.2 C
Chișinău
miercuri, 29 martie, 2023

UE oferă Republicii Moldova aproape 9,5 milioane de euro pentru sectorul energetic

Must read

Comentarii recente

Tapiola conferinta de presaUniunea Europeană va acorda Republici Moldova 9,41 milioane de euro pentru implementarea proiectului de Energie și Biomasă II. Proiect vizează asigurarea mai multor școli și centre medicale cu energie din surse de alternativă, iar termenul de aplicare a proiectului este de 3 ani.

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride, a semnat, astăzi, Acordul pentru prelungirea Proiectului Energie şi Biomasă pentru următorii trei ani, în cadrul unui eveniment la care a participat și şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

În cadrul lansării proiectului, Stephane Bride s-a referit la importanţa diversificării surselor energetice, la creșterea nivelului de eficiență energetică și la atragerea de investiții în domeniu.

Acesta a declarat că prin semnarea acordului se preconizează îndeplinirea obiectivele de eficienţă energetică şi energie regenerabilă propuse în Strategia energetică a RM până în anul 2030.

Noul Proiect îşi va extinde activitatea în regiunea transnistreană, precum şi în oraşele mici, unde va instala în instituţiile publice centrale termice pe biomasă.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri