3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

UE a oferit 91 milioane lei pentru dezvoltarea a 568 de companii din mediul rural

Must read

Comentarii recente

Pe parcursul a ultimilor trei ani, 568 de companii din mediul rural au primit suport financiar în sumă totală de circa 91 milioane lei pentru dezvoltarea afacerilor. Suportul a fost oferit de către Uniunea Europeană în cadrul proiectului “Suport pentru ÎMM în zonele rurale”, implementat de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Banii oferiți de autorități au generat peste 163 milioane lei investiții în economia națională, scrie Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, mai exact, în anul 2018, Uniunea Europeană a oferit asistență directă pentru ODIMM în valoare de patru milioane euro, pentru capitalizarea Programelor naționale “PARE 1+1”, ”Femei în Afaceri” și “Instrumentul de susținere privind digitalizarea ÎMM”. Obiectivul general al investițiilor a fost de a contribui la îmbunătățirea calității vieții rurale pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.

Potrivit autorităților, impactul programelor de asistență tehnică și financiară și a proiectelor internaționale finanțate de Uniunea Europeană au contribuit esențial la creșterea competitivității sectorului ÎMM și a capacităților ODIMM pentru a oferi servicii calitative antreprenorilor autohtoni. În prezent, multe inițiative ODIMM sunt considerate modele de succes în regiunea Europei de Est și sunt multiplicate în aceste țări pentru a contribui la reducerea migrației, creșterea investițiilor în economie și a bunăstării populației.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri