-2.3 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Ucrainenii amenință cu o revoluție „portocalie”

Must read

Comentarii recente

protest UcrainaDecizia autorităților de a renunța la asocierea cu UE a controversat societatea și i-a determinat să iasă la proteste. La manifestație, societatea civilă a fost susținută de opoziție.

Menționăm că noaptea trecută cetățeni din mai multe regiuni ai Ucrainei au protestat în fața casei prezidențiale de la Kiev. Mai mult ca atît, ei au amenințat cu o revoluție „portocalie”.

Presa ucraineană comunică intenția liderului partidului de stînga „Свобода” de a organiza un protest mai amplu pe 24 noiembrie, care ar demonstra autorităților că cetățenii Ucrainei vor integrarea în Uniunea Europeană.

„Am venit aici pentru a-mi exprima poziția civică cu privire la acțiunile guvernului Ianukovici. Le mulțumesc tuturor care s-au adunat aici pentru a demonstra că sunt cetățeni și le pasă de țara lor. Împreună putem dovedi că Ucraina este în Europa și va fi un stat democratic, împreună vom schimba această putere”, a spus liderul Partidului „УДАР”, Vitali Klitschko pentru presa din Ucraina.

Specificăm că autoritățile de la Kiev au anunțat ieri că renunță la parcursul european. Ucraina urma să semneze Acordul de Asociere și Liber Schimb cu UE la sfîrșitul săptămînii viitoare.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri