0.2 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

TVR 1 revine în Republica Moldova

Must read

Comentarii recente

19tvr_0eea95e2dcPotrivit unei declaraţii a lui Bogdan Aurescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, joi, la Chişinău va fi semnat documentul prin care principalul post public de televiziune românesc, TVR 1, va reveni în eterul Republicii Moldova.

Acesta a fost unul dintre principalele puncte de pe ordinea de zi a întâlnirii de la Chişinău dintre premierii Iurie Leancă şi Victor Ponta, care a avut loc la sfârşitul lunii august.

Reamintim că TVR 1 a fost scos de pe frecvenţele terestre de emisie în timpul guvernării comuniste, fapt care a dus la un proces internaţional, pierdut de R. Moldova. Chiar şi după ce comuniştii au pierdut alegerile, repunerea în emisie a TVR a întârziat, singura posibilitate de a urmări emisiunile acestui program fiind retransmisiile unor emisiuni, în special de divertisment, de către programul local 2 Plus. Motivul acestei întârzieri de 4 ani a fost unul considerat ridicol, acela că nu există nicio frecvenţă naţională liberă pentru postul public din România.

De asemenea, preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, care, în 2010 a înfiinţat un studio local în Republica Moldova, Radio Chişinău România, a anunţat că acest post a primit un nou sediu din partea Consiliului Municipal Chişinău, într-o zonă centrală, unde va putea găzdui şi o echipă a TVR în cazul în care aici se va înfiinţa şi un studio local al televiziunii publice din România.

Sursa: evz.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri