18.9 C
Chișinău
miercuri, 10 august, 2022

Tudor Tătaru a plecat în lumea celor drepți

Must read

Comentarii recente

tataru_18707000Regizorul și umoristul Tudor Tătaru a decedat azi dimineață. Se presupune că ar fi cedat unui atac de cord la ora 6:20. Pe 1 aprilie, maestrul ar fi împlinit 56 de ani.

Marele umorist a fost găsit de o colegă de serviciu chiar în studioul ”Buciumul”, pe care-l conducea.  Aceasta a chemat ambulanța, însă medicii nu l-au mai putut salva.

 Ultimii ani din viață, Tudor Tătaru i-a petrecut în studioul de filme folclorice și de comedie ”Buciumul”, înființat chiar de el.

 Tudor Tătaru s-a născut chiar de Ziua Umorului, pe 1 aprilie 1957 în satul Pojăreni, Ialoveni. În 1986 a absolvit Institutul de Arte din Chişinău, facultatea Regie de Teatru. Urmează apoi în Moscova Cursurile Superioare de Regie (1987-89). Între 1989 şi1992 este regizor la studioul „Moldova-film”. În 1992 înfiinţează studioul independent de filme folclorice şi de comedie „Buciumul”, care în 1996 trece sub patronajul municipiului Chişinău.

În 1996 regizează filmul „Dănilă Prepeleac” cu Mircea Diaconu. Filmul a fost primit cu multă căldură de către spectatorii şi criticii de specialitate din România şi Republica Moldova. Este iniţiatorul Festivalului de umor „Dănilă Prepeleac”. A fost ales preşedintele Uniunii Umoriştilor din Moldova. Din 2006 a reluat colaborarea cu studioul „Moldova – film”, relansînd revista satirică „Usturici”. Filmele sale se remarcă printr-un pronunţat specific naţional.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri