16 C
Chișinău
marți, 17 mai, 2022

„Trustul media” care aparţine unui membru al organizaţiei de tineret a PD, producător de ştiri false din Moldova // ZDG

Must read

Comentarii recente

Corneliu Ababii, un tânăr de 21 de ani, membru al organizaţiei de tineret a Partidului Democrat, gestionează nu mai puţin de 10 site-uri care răspândesc ştiri false în spaţiul virtual moldovenesc. Site-urile abundă de ştiri false (fake news), cu titluri şocante menite să atragă vizualizări, scrie ZDG.

Cele mai multe prezintă accidente rutiere soldate cu zeci de morţi, incendii de proporţii, preziceri de cutremure şi secete devastatoare sau ştiri despre morţi înviaţi după înmormântare şi atacuri teroriste sângeroase.

„Deşi autorul afirmă că publică aceste ştiri false doar pentru a câştiga bani şi că nu urmăreşte şi scopuri politice, pe cele 10 site-uri găsim nenumărate ştiri care-i prezintă în ipostaze negative pe oponenţii politici ai Partidului Democrat: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă, Vladimir Filat sau Maia Sandu”, mai notează sursa.

Este vorba de portalurile ababix.info, societate.info, aziacasa.info, actualnews.info, servide-computer.org , faceofnews.info, ac-av.com pro-sd.space, mediaro.info, acasaebine.site.

Mai multe informaţii despre site-urile care răspândesc ştiri false în spaţiul virtual moldovenesc citiţi în Ziarul de Gardă.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri