7.2 C
Chișinău
luni, 20 martie, 2023

Tribunalul București: Bogdan Mararu, condamnat la 15 ani, Răzvan Mararu – 12 ani

Must read

Comentarii recente

tribunal bucurestiTribunalul București a decis, marți, condamnarea interlopilor Bogdan și Răzvan Mararu la 15 ani, respectiv 12 ani de închisoare.

Instanța a menținut starea de arest a acestora și sechestrul impus. Tribunalul București a dispus pentru cei doi plata de daune morale în valoare de 300.000 de euro și daune materiale de 20.000 de euro.

Frații Bogdan și Răzvan Mararu au fost trimiși în judecată pe 1 august 2013 de procurorii Parchetului Capitalei, fiind acuzați că l-au angajat pe moldoveanul Vitalie Proca să-l asasineze pe liderul lumii interlope din Piatra Neamț, Ioan Dumitru Mironescu.

Potrivit Parchetului, frații Mararu sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de instigare la tentativă de omor calificat și instigare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Anchetatorii susțin că în toamna anului 2012 ei l-au instigat și i-au acordat sprijin lui Vitalie Proca pentru a-l ucide pe Ioan Mironescu.
Pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din București, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Mircea Isăila, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol mitralieră AK 47, în timp ce tânărul își parca autoturismul.

După ce a observat că Răzvan Mircea Isăila nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism și, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de armă în direcția tânărului.
Procurorii susțin că frații Bogdan și Răzvan Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe Ioan Mironescu ca act de răzbunare, după ce acesta din urmă a comandat amplasarea, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2013, a unui dispozitiv exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, parcat în apropierea locuinței acestuia din Piatra Neamț. Atentatul a fost dejucat ca urmare a intervenției anchetatorilor.

Frații Mararu i-au dat lui Vitalie Proca bani și un autoturism marca Audi A6, folosit de acesta la comiterea atentatului din cartierul Vitan, i-au oferit elementele necesare pentru identificarea lui Mironescu și, prin intermediari, au ținut permanent contactul cu Vitalie, anterior și ulterior comiterii faptei.

Sursa:agerpres.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri