-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Trecem la ora de iarnă în noaptea de 30 spre 31 octombrie

Must read

Comentarii recente

Republica Moldova va trece în acest an la ora de iarnă, în noaptea de 30 spre 31 octombrie, Guvernul avizând negativ proiectul propus de Partidul Șor privind renunțarea la schimbarea sezonieră a orei.

„Anul acesta vom trece și noi la ora de iarnă. Trebuie să ne racordăm la aceste practici, ca să fim într-un pas cu UE”, a precizat premierul Natalia Gavrilița.

Amintim că, Parlamentul European a votat în favoarea renunțării la schimbarea sezonieră a orei, măsura urmând să fie aplicată din 2021. Însă, Consiliul Uniunii Europene încă nu a examinat-o și, respectiv, propunerea nu a fost adoptată și nu a intrat în vigoare.

Statele-membre ale Uniunii Europene având libertatea de a decide dacă vor să aplice, în mod permanent, ora de vară sau ora de iarnă și vor face ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021. În condiții normale, statele-membre ale Uniunii Europene urmau să informeze Comisia Europeană asupra alegerii lor până în aprilie 2020, după care urma o etapă de coordonare. Însă, răspândirea pandemiei COVID-19 a stopat acest proces.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri