-0.6 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Tratament anti-tuberculoză, la telefon

Must read

Comentarii recente

2779881-publimedia-shutterstockCei 3000 de pacienţi bolnavi de tuberculoză, monitorizați zilnic de medici,  vor fi asiguraţi în scurt timp cu telefoane mobile. Prin intermediul acestora, ei vor fi ajutaţi să respecte cu regularitate schemele de tratament.

În funcție de tratamentul pe care îl urmează, pacienţii vor fi consultaţi la telefon de către personalul medical, zilnic sau de trei ori pe săptămînă. Astfel pacienţii vor recepţiona mesaje la ore exacte pentru administrarea medicamentelor. Acţiunea face parte din programul „Supraveghere tratament antiTB” şi se va desfășura în întreaga republică.

Lidia Crăciun, directoarea Spitalului raional Ungheni, a salutat această decizie. Bolnavii de tuberculoză vor putea primi zilnic prin mesaje, informaţiile și sfaturile de care au nevoie pentru un tratament cît mai eficient.

Programul „Supraveghere tratament antiTB” este implementat de către Ministerul Sănătăţii, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”,  Centrul Naţional de Management în Sănătate, Institutul de Sănătate şi Asistenţă Medico-Socială, Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate şi o companie de telefonie mobilă.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri