-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Transportatorii anunță proteste: „MIDR favorizează ilegalitățile comise de gruparea Șor-Andronachi-Vîlcu, care stau în spatele gărilor auto”

Must read

Comentarii recente

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a emic un comunicat de presă prin care anunță că va recurge la proteste împotriva deciziilor Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR). Data protestelor va fi anunțată peparcursul săptămânii curente.

După depunerea demersului în adresa MIDR privind efectuarea calculelor și aprobarea tarifelor pentru serviciile de autogară și serviciile de transport rutier la data de 15 octombrie, în noiembrie au avut loc două ședințe de lucru cu participarea reprezentanților APOTA și MIDR, în cadrul cărora, susține AROTA, Ministerul nu a venit cu nicio soluție.

„Transportatorii sunt îngrijorați de inacțiunile și acțiunile ministerului ce favorizează ilegalitățile comise de gruparea Șor-Andronachi-Vîlcu, care stau în spatele gărilor auto și încasează nejustificat 10 la sută din încasările obținute de la pasageri.

MIDR a respins fără nici o justificare necesitatea restituirii accizelor la combustibil pentru transportatori (mecanism ce funcționează în toate statele UE), nu a venit cu instrumente de ordin financiar-fiscal sau administrativ de care dispune, care ar diminua din iminenta creștere a tarifului la serviciile de transport.

Schimbările care au avut loc în structura cheltuielilor serviciului de transport în mod inevitabil vor duce la majorarea tarifului pentru transportarea călătorilor. 

Însă acțiunile recente ale MIDR vor avea ca consecință că, călătorii vor trebui să suporte nu doar creșterea tarifului determinată de majorarea prețurilor la combustibil, piese de schimb și lucrări de reparații, necesitatea majorării salariilor și necesitatea procurării altor unități de transport, dar cu regret, asupra călătorilor va cădea și povara jafului comis de gările grupării Șor-Andronachi-Vîlcu, protejate de MIDR și ANTA, costurile schemelor corupționale care se implementează acum de administrația ANTA, care este cea mai coruptă și incompetentă din istoria acestei instituții, scheme care în mod insistent rămân ”neobservate” de MIDR. 

Incapacitatea ministerului de a aplica mecanisme care funcționează în toate statele UE, îndreptate pentru susținerea transporturilor de persoane de asemenea va fi suportată de călător”, se arată în comunicatul emis de AROTA.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri