-0.7 C
Chișinău
duminică, 23 ianuarie, 2022

Traian Băsescu îl contrazice pe premierul Republicii Moldova: Unirea nu este o problemă de bani, este o problemă de viitor

Must read

Comentarii recente

basescu traianFostul președinte al României, Traian Băsescu, a reacționat astăzi la declarațiile făcute de noul premier al Republicii Moldova, Valeriu Streleț, care afirmase ieri că nu există mulți cetățeni români dispuși să suporte scăderea nivelului lor de trai de dragul unirii.

„Aici nu este o problemă de bani, este o problemă de viitor”, a declarat Traian Băsescu în cadrul Universității de vară de la Izvorul Muntelui, informează Hotnews.

„Aici nu este o problemă de bani, este o problemă de viitor”, a declarat Traian Băsescu, la doar o zi dupa ce premierul de la Chișinău, Valeriu Streleț, a respins posibilitatea unirii spunând că ar presupune costuri inacceptabile pentru cetățenii români. „Viitorul României, un viitor temeinic, se poate baza și pe procesul de reunificare cu Republica Moldova”, a mai spus Băsescu.

Este nevoie să discutăm cu Chișinăul și să asumăm ca politică de stat obiectivul unirii, crede fostul președinte. El a spus că acest subiect trebuie adus în discuție și asumat „pentru că interesele regionale ne obligă la o astfel de abordare”.

„În momentul de față Republica Moldova este frământată între două opțiuni – opțiunea independenței și opțiunea unirii cu România”, a spus Traian Băsescu.

„Acum suntem într-un moment potrivit să discutăm cinstit cu Chișinăul. Unirea ar fi utilă și pentru că frământările din regiune arată că acolo unde nu este stabilitate se poate întâmpla orice” a mai declarat fostul șef al statului.

Republica Moldova, datorită locului în care este așezată nu poate fi neutră, nu poate fi în afara intereselor Rusiei, Ucrainei sau României, a încheiat Traian Băsescu.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri