-2.8 C
Chișinău
luni, 30 ianuarie, 2023

Toți cei opt grei ai fotbalului se duc la închisoare!

Must read

Comentarii recente

toti-cei-opt-grei-ai-fotbalului-se-duc-la-inchisoare-vezi-ce-pedepse-au-primit-in-dosarul-transferurilor-18475644George Copos a primit o pedeapsă de trei ani şi opt luni cu executare, iar Mihai Stoica, trei ani şi jumătate cu executare, potrivit Antena 3. Cristi Borcea a primit o condamnare de şase ani şi patru luni cu executare. O pedeapsă similară a primit şi Ioan Becali, în timp ce fratele acestuia, Victor Becali, va sta după gratii patru ani şi opt luni. Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a primit o sentinţă de trei ani şi patru luni cu executare, deşi la ultima înfăţişare procurorii cerusă o pedeapsă cu suspendare.

Gică Popescu a primit şi el o pedeapsă de trei ani şi o lună cu executare, sentinţa venind cu 24 de ore înainte de alegerile pentru preşedinţia FRF, unde fostul internaţional era creditat cu cele mai mari şanse. În fine, Gigi Neţoiu a fost condamnat la trei ani şi patru luni cu executare.

Hotărârile sunt executorii. Toţi cei condamnaţi vor fi închişi în cel mai scurt timp.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti se pronunţă astăzi în dosarul transferurilor din fotbal.

Avocaţii celor opt oameni din fotbal inculpaţi în dosar – Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi fraţii Ioan şi Victor Becali – au cerut pe 10 februarie respingerea apelului declarat de procurori şi menţinerea deciziei Tribunalului Bucureşti, care i-a achitat pe aceştia pe 3 aprilie 2012.

În ultimul cuvânt, cei opt inculpaţi şi-au susţinut nevinovăţia în faţa completului de doi judecători al Curţii de Apel Bucureşti, însă au precizat că ar fi de acord cu prestarea de muncă în folosul comunităţii ca alternativă la pedeapsa cu închisoarea, scrie Agerpres. Gheorghe Neţoiu a declarat presei, la finalul şedinţei de judecată, că ar prefera să lucreze în domeniul agriculturii dacă ar fi obligat să presteze muncă în folosul comunităţii.

Procurorul de şedinţă a cerut, pe 10 februarie, pedepse cu executare pentru majoritatea inculpaţilor din dosarul transferurilor din fotbal pentru care faptele nu s-au prescris prin intrarea în vigoare a noului Cod penal.

Procurorul a susţinut că niciuna dintre faptele de care sunt acuzaţi Cristian Borcea, Ioan Becali şi Victor Becali nu s-a prescris şi a cerut condamnarea acestora la pedepsele pe care Curtea de Apel Bucureşti le-a stabilit iniţial, şi anume, şapte ani de închisoare cu executare pentru fostul acţionar al FC Dinamo Bucureşti, Cristian Borcea, opt ani pentru fostul impresar Ioan Becali şi şapte ani de închisoare pentru Victor Becali.

Reprezentantul DNA a constatat că în cazul lui Mihai Stoica toate faptele s-au prescris iar în cazul lui George Copos s-au prescris două fapte de înşelăciune, în timp ce infracţiunea de evaziune fiscală nu s-a prescris. De asemenea, procurorul de şedinţă a mai cerut condamnarea lui Gheorghe Popescu pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, infracţiuni ce nu s-au prescris, la o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere şi tot la o pedeapsă cu suspendare a fostului preşedinte al Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu.

În cazul lui Gheorghe Neţoiu, procurorul DNA a spus că faptele nu sunt prescrise şi a cerut aplicarea dispoziţiilor legale, respectiv condamnarea acestuia pentru faptele de care este acuzat.

Procurorul de şedinţă a mai cerut pedepse accesorii şi complementare pentru cei opt oameni din fotbal judecaţi în dosar.

Aceştia au spus în faţa instanţei că doresc continuarea procedurii judiciare şi în cazul acuzaţiilor pentru care a intervenit prescripţia, deoarece se consideră nevinovaţi, însă, potrivit legii, aceştia nu mai pot fi traşi la răspundere.

Singurul care nu a dorit continuarea procesului penal pentru faptele prescrise a fost managerul Stelei, Mihai Stoica, fost director la Oţelul Galaţi.

Avocaţii inculpaţilor au cerut pe 10 februarie schimbarea încadrării juridice a clienţilor lor, invocând mai multe articole din noul Cod penal.

Potrivit acestora, infracţiunile de evaziune fiscală şi înşelăciune au fost reduse, în acest fel intervenind prescripţia pentru aceste fapte în cazul inculpaţilor din dosarul transferurilor.

sursa: jurnalul.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri