unirea-inseamnaMișcarea Civică Tinerii Moldovei anunță relansarea campaniei de informare publică ,,Unirea înseamnă”. Noi clipuri video care arată că Unirea presupune stabilitate economică și justiție echitabilă vor putea fi urmărite pe micile ecrane ale tuturor cetățenilor Republicii Moldova, în condițiile în care în urma unui proces de judecată, Tinerii Moldovei au obținut dreptul de le transmite prin intermediul postului național de televiziune și radio.

Membrii Mișcării, Anatol Ursu, Corina Bezer și Iulian Gramațki, au prezentat în cadrul unei conferințe de presă cele două spoturi ai căror protagoniști sunt expertul în economie Petrișor Peiu, și Cristi Danileț, judecător la Consiliul Superior al Magistraturii, dar și alte acțiuni planificate în cadrul campaniei ,,Unirea înseamnă”.

,,Astăzi, Republica Moldova se află într-o situație fără precedent, o situație care atentează la bunăstarea populației și a siguranței fiecărui cetățean. Acest atac raider la bunăstarea și siguranța noastră, a cetățenilor, reduce șansele unui viitor mai bun. Zilnic suntem martorii fărădelegilor și nedreptăților”, a declarat Corina Bezer.

,,Politicienii nu uită să își tot umple buzunarele cu miliardele furate de la BEM, prin tot felul de scheme. O mișcare civică trebuie și poate să vină ca o alternativă la clasa politică (…). Avem nevoie de o justiție corectă și încredere în ziua de mâine”, a subliniat Anatol Ursu.
Iulian Gramațki a precizat în același context că pe site-ul Tinerilor Moldovei, dedicat în exclusivitate campaniei ,,Unirea înseamnă” – unireainseamna.md, vor putea fi accesate în următoarea perioadă rezultatele unor studii economice și socio-politice referitoare la proiectul integraționist al celor două state românești.
Potrivit celor două spoturi care pot fi văzute pe site-ul campaniei, Unirea înseamnă „să te poți duce cu economiile de-o viață la orice bancă și să le poți depune în siguranță fără riscul de a le pierde din cauza inflației sau a devalorizării“ (Petrișor Peiu, specialist în economie). Leul românesc este o monedă stabilă, pentru că se bazează pe o economie reală, nu pe remitențe, se bazează pe creșterea exporturilor și a industriei. Totodată, Unirea înseamnă „o țară în care pentru corupție ajungi la pușcărie. Iar de 10 ani de când a devenit eficientă justiția în România, zeci și zeci de oameni corupți sunt la pușcărie, printre ei politicieni, deputați, oligarhi sau chiar prim-miniștri“ (Cristi Danileț, judecător la Consiliul Superior al Magistraturii).

Tot în cadrul conferinței, Tinerii Moldovei au anunțat că ,,Unirea înseamnă” va include pe data de 26 martie, cu ocazia împlinirii a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, spectacolul „Pasărea măiastră – Maria Tănase“ susținut de Adriana Trandafir, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri“ din Bălți. Evenimentul va avea loc cu sprijinul Institutului Cultural Român. De asemenea, pe data de 29 martie, la ora 14.00, Tinerii Moldova vor participa la Marea Adunare Tricoloră, organizată de Acțiunea 2012.

Sursa:infoprut.ro

(97 accesari)