29.4 C
Chișinău
joi, septembrie 16, 2021

Tinerii DA au un miliard de motive să plece din ţară, dar au ales să lupte pentru ea

Must read

TINERII DACâţiva tineri din Platforma Civică Demnitate şi Adevăr încearcă să convingă cetăţenii să lupte pentru Moldova, care riscă în scurt timp să se transforme într-o ţară fantomă din cauza exodului în masă al tinerilor calificaţi drept robi de către autorităţi.

După ce au organizat în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Haşdeu” din Chişinău un eveniment în cadrul căruia au arătat moldovenilor cum ar arăta celebrul miliard de dolari despre care se vorbeşte de aproape doi ani şi despre care se ştie în toată lumea că a dispărut din Moldova prin devalizarea sistemului bancar, tinerii din Platforma Demnitate şi Adevăr au anunţat că vor participa activ la toate evenimentele care vor împiedica guvernarea să recupereze banii furaţi din contul viitorului generaţiei tinere şi să propună soluţii viabile pentru depăşirea crizei şi facilitarea unor condiţii ce ar stimula rămânerea tinerilor acasă.

„Banii furaţi sunt suficienţi pentru a reforma sistemul educaţional şi a-l transforma dintr-un magazin de diplome pentru viitorii şomeri într-un adevărat ghid călăuză pentru viitoarea generaţie şi a acorda o pregătire profesională competentă şi recunoscută în lume. În timp ce din visteria statului se fură bani cu tirurile, şcolile din Republica Moldova duc o lipsă acută de cadre didactice competente şi suficiente din cauza salariilor mizere ce nu depăşesc deseori suma de 3000 de lei, elevii fiind nevoiţi să facă lecţii în aule reci şi fără mobilier adecvat”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În opinia tinerilor DA care au ţinut să atenţioneze şi societatea civilă, în condiţiile actuale, cei care vor resimţi degradarea sistemului educaţional va fi tânăra generaţie şi însuşi viitorul statului, „or nu poţi crea ceva funcţional fără oameni competenţi, fără o generaţie care să vrea să rămână acasă”.

După studii ar urma locurile de muncă care, iarăşi, ar putea fi create din acel miliard de dolari, pentru a fi siguri că tinerii rămaşi acasă se vor putea dezvolta, vor putea să-şi creeze familii şi să întărească statul şi economia acestuia. „În timp ce clasa politică de la Chişinău îşi etalează bogăţiile, casele şi maşinile de lux, călătoriile cu avioanele private în ţările exotice, tinerii sunt nevoiţi să plece în aceleaşi ţări la munci grele, trăind în condiţii inumane şi umilitoare, dar tot mai bune decât acasă”, au punctat tinerii DA.

Mai mult decât atât, tinerii DA şi-au arătat disponibilitatea de a participa la implementarea unui program pentru instituţiile universitare ce ar facilita crearea ofertelor de muncă din partea agenţilor economici şi instituţiilor de stat pe principiul meritocraţiei şi profesionalismului. „Implementarea acestui program poate începe de la crearea unor baze de date pe site-urile instituţiilor de învăţământ pe care să se plaseze ofertele de muncă, dar şi CV-urile studenţilor care sunt în căutarea unui job”, se mai arată în comunicat.

Şi dacă tot au menţionat despre impactul negativ al furtului miliardului, tinerii DA a ţinut să amintească şi despre datoria pusă de actuala guvernare pe umerii cetăţenilor, lege votată şi în Parlament. „Exodul în masă al tinerilor este şi un rezultat al nedreptăţii din partea statului care îi califică drept robi, unelte de muncă ieftină pentru recuperarea datoriilor şi găurilor create de incompetenţa şi hoţia guvernării nocturne. De la plata datoriilor nu sunt absolviţi nici cei nou născuţi care, la atingerea majoratului, vor plăti în fiecare lună miliardul furat tot de la ei. Impactul acestei hoţii îl va simţi şi generaţia care încă nu s-a născut, noi însă suntem nevoiţi să plătim tribut aproape jumătate din viaţă, fără consimţământul nostru, prin intermediul impozitelor şi preţurilor majorate”, au punctat tinerii.

Tinerii DA consideră că jaful secolului şi acţiunile guvernării indiferente la problemele populaţiei poate duce la transformarea Republicii Moldova într-un stat-fantomă, folosit de hoţi graţie instituţiilor statale recunoscute în lume pentru spălări de bani, contrabandă şi scheme criminale, dar insuportabil pentru traiul cetăţenilor. Astfel, tinerii au venit şi cu un apel la raţiune adresat întregii societăţi „să obstrucţioneze jafurile făcute prin intermediul instituţiilor de stat, să se opună implementării pachetului de legi cu privire la transformarea banilor furaţi în datorie publică, precum şi cele ce urmăresc liberalizarea capitalului şi adoptarea amnistiei fiscale, însemnând, în fond, legalizarea marilor hoţii din ultimii ani”.

Sursa:epochtimes-romania.com

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri