12.2 C
Chișinău
duminică, 26 martie, 2023

Timoșenko acceptă să rămână după gratii cu condiția că Ucraina semnează Acordul de Asociere cu UE

Must read

Comentarii recente

Yulia-TymoshenkoFostul premier al Ucrainei, Iulia Timoșenko, acceptă să rămână după gratii, dar țara sa să semneze Acordul de asociere cu Uniunea Europeană. Despre asta se spune în scrisoarea deschisă adresată către Președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, transmite UNIMEDIA.

Timoșenko spune că este gata să solicite liderilor europeni să renunțe la condiția UE privind eliberarea sa, în schimbul semnării documentului la Vilnius. „Nu știu dacă ei vor da curs solicitării mele, dar eu voi face totul ce-mi stă în puteri pentru ca acordul să fie semnat”, a declarat sursa.

Totodată, fostul premier ucrainean cere președintelui Viktor Ianukovici convocarea imediată a Consiliului Național de Securitate.

„E necesar ca întreaga comunitate ucraineană, care se află pe Euromaidan, să-i ceară lui Ianukovici convocarea imediată a Consiliului Național de Securitate, să-și demită guvernul incompetent și semnarea Acordului de asociere pe 29 noiembrie. Vă rog să aprobați și să-i transmiteți lui Ianukovici ultimatumul meu, în fiecare zi să creșteți presiunea din toate euromaidanurile Ucrainei și întregii lumii”, se arată în scrisoare.

Potrivit lui Timoșenko, „tot ce se întâmplă astăzi este o minciună, iar renunțarea la semnarea Acordului s-a făcut din cauza unor perturbări economice”. „Am fost vânduți la un preț de chilipir de acei care au plătit mai mult, de acei care i-au oferit garanții lui Ianukovici că va rămâne la putere”, se mai spune în scrisoare.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri