-2.8 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

TIMOFTI: Incidentul din Pădurea Domnească a scos la iveală dedesubturi știute

Must read

Comentarii recente

nicolae_timoftiPreședintele Timofti a declarat într-un interviu pentru Adevărul că tragicul incident din Pădurea Domnească, de la sfârșitul anului trecut, atunci când a fost împușcat Sorin Paciu, a scos la iveală dedesubturi știute, de altfel, în culise. Potrivit șefului statului, acest caz a demonstrat că în țara noastră, depolitizarea este foarte dificilă în condiţiile în care orice demnitar este promovat în funcție de forţe politice.

„După cum am constatat personal, am fost informat târziu, ceea ce nu este normal, mai ales că a fost implicat procurorul general şi alţi demnitari. Acest lucru m-a pus în gardă. Era necesar să fiu informat de mai multe structuri – şi de Procuratură, şi de Poliţie, şi de SIS. M-am întrebat ce se întâmplă. În societate s-a creat impresia că s-a încercat muşamalizarea acestui caz, ceea ce este foarte grav. Pornind de la asta, ajungem la concluzia că, la noi, multe se pot face pe ascuns”, a spus Nicolae Timofti.

Întrebat de ce totuși funcționarii care au participat la acea vânătoare fatală au rămas în continuare în funcții, președintele a declarat: „Judecătorul Gheorghe Creţu, din cauza căruia ar fi decedat tânărul, este sub urmărire penală. Cât despre ceilalţi, aici e o altă problemă, mai mult morală, decât una sub aspect penal. Trebuie demonstrat că este o legătură cauzală între acţiunile lor şi consecinţe. Impresia că s-a încercat să se ascundă fapta a fost cel mai grav aspect”.

La tragica vânătoare din decembrie au participat fostul procuror general Valeriu Zubco, actualul președinte al Curții de Apel Ion Pleșca, fostul vicepreședinte al Curții de Apel, Gheorghe Crețu, cel care în prezent este cercetat penal, dar și fostul director al Agenției Moldsilva, Ion Lupu și alți funcționari, dar și oameni de afaceri. Despre moartea lui Sorin Paciu s-a aflat abia pe 6 ianuarie.

Citește mai mult: adev.ro/mjova4

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri