24.4 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Tîlvăr subliniază importanța accesului la educație și presă în limba maternă pentru toți românii din Ucraina

Must read

Comentarii recente

talvarMinistrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Peste Hotare, Angel Tîlvăr, a avut, joi, o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în România, Teofil Bauer, în care a accentuat importanța accesului la educație și mass-media în limba română pentru toți românii din Ucraina, informează un comunicat de presă remis AGERPRES de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, întâlnirea se înscrie în dorința ambelor părți de promovare a dialogului axat pe problematica minorităților naționale și de identificare a unor posibilități de cooperare.

„Ministrul delegat a evidențiat interesul deosebit pe care statul român îl are pentru comunitatea românească din Ucraina și a abordat tema vizitelor recente efectuate în Ucraina, punctând dorința românilor de acolo de a-și păstra identitatea românească. În continuarea discuțiilor, oficialul român s-a interesat de evoluția reformei teritorial-administrative din Ucraina și de implementare a acesteia în zonele locuite compact de români”, se mai arată în comunicatul MAE.

Aceeași sursă informează că ambasadorul Teofil Bauer a recunoscut importanța comunității românești ca factor de stabilitate în Ucraina și a evidențiat faptul că reformele aflate în desfășurare în Ucraina țin cont și de situația minorităților.
„De asemenea, Bauer a mulțumit pentru sprijinul acordat de România în această perioadă și a subliniat rolul pozitiv al dialogului permanent, care poate contribui la consolidarea relațiilor bilaterale”, adaugă MAE.

Sursa:agerpres.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri