22.2 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Tiberiu Ușeriu a câștigat maratonul de 566 de km de la Cercul Polar

Must read

Comentarii recente

tiberiu UseriuRomânul Tiberiu Ușeriu, originar din județul Bistrița-Năsăud, a câștigat maratonul 6633 Ultra Arctic. El a parcurs, într-o săptămână, 566 kilometri pe un teren înghețat, înfruntând temperaturi care au coborât până la minus 62 grade Celsius.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe Tiberiu Uşeriu, printr-un mesaj postat pe Facebook. „Îl felicit pe Tiberiu Ușeriu pentru reușita deosebită obținută în cadrul Maratonului Arctic. El a dus steagul și numele României pe primul loc în această competiție. Un astfel de rezultat, obținut în condiții extreme datorită perseverenței și ambiției cu care s-a pregătit, este demn de aprecierea și respectul nostru. Felicitări campionului nostru!”, a scris preşedintele pe Facebook.

Ultramaratonul se desfășoară, începând cu anul 2007, în Canada, în zona Cercului Polar, fiind considerat cel mai greu maraton din lume.

Organizatorii evenimentului, la care au participat 12 concurenți din întreaga lume, printre care s-au numărat și trei români, au anunțat că Tiberiu a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk la ora locală 4.44 pm, după ce a alergat ultimii 30 kilometri, în ciuda unor probleme la o gleznă.

Tibi a condus cursa de la început până la sfârșit și este, fără îndoială, un campion„, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a maratonului.

Pe locul al doilea, la 56 de minute în spatele lui Tibi, a ajuns singaporezul Toh Poh Joo (PJ), care a mai participat la acest ultramaraton în 2010.

În concurs s-au mai înscris alți doi români — Vlad Tănase și Andrei Roșu, care au reușit și ei să termine competiția. Tiberiu, Vlad și Andrei se află la prima participare în această competiție.

Din totalul de 12 concurenți înscriși anul acesta, doi au fost nevoiți să abandoneze pe parcurs.

Ultramaratonul de la Cercul Polar a debutat în 11 martie, iar fiecare participant a avut nevoie de pregătiri în condiții extreme, pentru a putea face față condițiilor meteo neprielnice.

Sursa: rfi.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri