8.6 C
Chișinău
joi, 2 decembrie, 2021

Vom mai avea lumină?! Termocentrala de la Cuciurgan avertizează că va reduce livrarea de energie electrică din 11 octombrie

Must read

Comentarii recente

Termocentrala de la Cuciurgan ar putea să reducă din 11 octombrie livrările de energie electrică către întreprinderile energetice din Moldova. Despre acest fapt termocentrala avertizează printr-o scrisoare oficială adresată acestor întreprinderi, publicată pe o rețea de socializare de ex-deputatul Alexandru Slusari.

Ex-vicepreședintele parlamentului Alexandru Slusari, comentează acest fapt ca fiind un rezultat al șantajului, dar menționează și alți factori:

„Șantajul continuă. E rezultatul politicii capitulante față de Transnistria și a dependenței energetice de termocentrala Cuciurgan. Plus neglijența sau sabotajul direct al celor de la Moldova Gaz în procesul negocierilor cu Gazprom. Plus reacția întârziată a responsabililor din Guvern.”

Deocamdată nu există reacția oficială a guvernului la această scrisoare.

Slusari: „Ieri am propus ca autoritățile să înceapă urgent negocieri cu Ucraina pentru asigurarea cu energia electrică din țara vecină. Am intuit că urmează amplificarea presiunii din partea Federației Ruse cu implicarea enclavei transnistrene. Aici ei sunt maeștri. Păcat că din partea Moldovei deocamdată nu să vede poziția fermă și profesionistă cu un plan de acțiuni.”

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri