22.2 C
Chișinău
luni, 15 august, 2022

Tentativa guvernării de a limita activitatea ONG-urilor îngrijorează partenerii externi ai RM; Ambasadoarea Suediei: „Este incompatibilă cu standardele UE”

Must read

Comentarii recente

Tentativa guvernării de a limita activitatea organizaţiilor neguvernamentale este criticată dur de partenerii externi ai Republicii Moldova. Ambasadoarea Suediei la Chişinău, Signe Burgstaller, afirmă că proiectul de lege propus de Ministerul Justiţiei contravine principiilor UE şi bunelor practici internaţionale.

„Amendamentele despre care se vorbeşte în ultimele zile, care afectează activitatea ONG-urilor, trezesc îngrijorare. Ultimele propuneri introduse de Ministerul Justiţiei sunt incompatibile cu principiile şi standardele Uniunii Europene şi cu bunele practici internaţionale. Societatea civilă are un rol fundamental în societăţile democratice şi, prin urmare, activitatea acesteia nu ar trebui să fie limitată nejustificat”, a declarat ambasadoarea Suediei în Republica Moldova pentru Report.md.

„Este important ca dialogul asupra acestui proiect să continue între autorităţi şi reprezentanţii societăţii civile. Vom monitoriza atent situaţia împreună cu colegii mei din UE”, a adăugat ambasadoarea Signe Burgstaller.

Şi şefa Agenţiei pentru Dezvoltare Internaţională a SUA (USAID) din Republica Moldova, Karen R. Hilliard, a criticat iniţiativa Ministerului Justiţiei de a limita finanţarea ONG-urilor din străinătate. „Dacă trece o astfel de lege, Republica Moldova se va compara cu cele mai represive regimuri din regiune”, a menţionat Karen R. Hilliard.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri