22.2 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Televiziunile ruseşti vor dispărea din Kazahstan începând cu anul viitor

Must read

Comentarii recente

tv ruse putinTeleviziunile ruse îşi pregătesc bagajele pentru returnare în patrie, după ce, în Kazahstan a fost înăsprită legislația privind mass media. Astfel, de la 1 ianuarie 2016, în fosta republică sovietică se interzice publicitatea pe canalele TV străine.

Practic, acest lucru înseamnă interzicerea retransmiterii în statul kazah a celor mai multe posturi de televiziune ruseşti, scrie „Kommersant”.
În plus, la 1 ianuarie 2017, toate canalele străine vor fi obligate să deschidă reprezentanţe în Kazahstan, iar radiodifuzorii afiliaţi companiilor sau agențiile guvernamentale străine, vor trebui să-şi limiteze participaţia în acţionariatul mass media din Kazahstan la cel mult 20%.
De altfel, ultima modificare legislativă este similară schimbărilor în legislaţia mass media din Rusia. În octombrie 2014, Parlamentul rus a votat unele amendamente la legea rusă privind mass-media. Actul normativ limitează deţinerile străine în presa şi audiovizualul din Rusia la maxim 20%. Modificările intră în vigoare de la începutul anului 2016.
Companiile de mass-media străine au termen până în 2017 să aducă structura de acţionariat în conformitate cu noua lege din Rusia.
Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri