-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Taxa pentru folosirea drumurilor va fi distribuită 100% în bugete locale

Must read

Comentarii recente

Taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova, percepută conform legislației fiscale, nu va fi sursă de venituri ale fondului rutier.

Aceasta va fi distribuită în mărime de 100% unităților administrativ-teritoriale de nivelul întâi, iar astfel va ajunge în bugetele locale. Prevederea se conține în proiectul politici bugetar-fiscale pentru anul 2022, scrie IPN.

Se propun modificări și la Legea fondului rutier. Mai exact, noțiunea de „drumuri locale” se va substitui cu „drumuri de interes raional/municipal”. Potrivit autorilor, astfel se aduce o claritate pentru care categorie concretă a drumurilor publice locale se distribuie mijloace din fondul rutier, în funcție de kilometri administrați.

Ministerul Finanțelor precizează că modificările au ca finalitate creșterea posibilităților financiare ale bugetelor locale de nivelul întâi pentru finanțarea infrastructurii drumurilor publice locale din teritoriul administrat, păstrând condiționalitatea utilizării mijloacelor conform destinației.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri