14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Talibanii au aruncat 3.000 de litri de alcool într-un canal din Kabul și au distribuit imaginile pe internet

Must read

Comentarii recente

Serviciile de informaţii afgane au confiscat aproximativ 3.000 de litri de alcool de contrabandă pe care i-au deversat apoi într-un canal din Kabul, relatează Digi24.

Într-un videoclip publicat de Direcţia Generală de Informaţii (GDI), serviciile speciale ale Emiratului Islamic (nume dat de talibani regimului lor, n.red.), mai mulţi agenţi în uniformă sunt filmați în timp ce golesc mai multe butoaie într-un canal.

GDI a precizat într-un comunicat că 3.000 de litri de alcool au fost confiscaţi şi distruşi în urma unei operaţiuni într-un cartier al capitalei afgane, în urma căreia trei bărbaţi au fost arestaţi. „Musulmanii ar trebui să se abţină de la producerea şi furnizarea de alcool”, este mesajul transmis în videoclip.

Vânzarea şi consumul de alcool au fost deja interzise sub regimul anterior susţinut de Occident, însă talibanii, cunoscuţi pentru viziunea lor foarte strictă asupra islamului, au intensificat represiunea de la preluarea puterii la mijlocul lunii august.

De asemenea, Ministerul pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului a emis mai multe recomandări privind reducerea drepturilor femeilor.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri