2.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Suedia crede că RM va obține regimul liberalizat de vize

Must read

Comentarii recente

250px-Per_Westerberg_(agenciabrasil)„Republica Moldova are toate șansele să obțină regimul liberalizat de vize cu UE”. Declarația aparține Șefului Legislativului din Suedia, Per Westerberg, care a vizitat ieri țara noastră.

Per Westerberg a mai declarat că Suedia va sprijini Republica Moldova în parcursul European, iar Summit-ul de la Vilnius va fi un pas înainte.

La rîndul său, Iurie Leancă a subliniat că ajutorul financiar și moral din partea europenilor contează foarte mult. Totodată a menționat că proiectele sociale au dat rezultate datorită implicării financiare și logistice a Suediei.

Precizăm că pentru perioada 2011-2014, Suedia și Republica Moldova vor colabora pentru a aplica cele 16 proiecte, estimate la 36,8 milioane de euro. Acestea vizează consolidarea democrației în domeniul protecției drepturilor omului, dezvoltarea infrastructurii, susținerea femeilor în dezvoltarea antreprenoriatului, descentralizarea, consolidarea măsurilor de încredere între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri