-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

SUA vor aloca peste $3 mil. pentru programele de dezvoltare şi democraţie în R. Moldova

Must read

Comentarii recente

Departamentul de Stat al SUA intenţionează să aloce peste $3 mil. pentru programe de dezvoltare a mass-mediei şi educare a societăţii civile din Moldova. Potrivit agenţiei Infotag, acest lucru se arată în documentele publicate în mass-media.Pentru implementarea primei iniţiative, Statele Unite sunt pregătite să aloce aproximativ $3,2 mil.

„Scopul proiectului este de a dezvolta productivitatea media la nivel local pentru a asigura pluralismul de opinii, a susţine independenţa editorială şi a îmbunătăţi calitatea publicaţiilor”, – se precizează în descrierea grantului.

În plus, proiectul îşi propune să dezvolte abilităţile populaţiei locale de a „evalua critic” conţinutul difuzat în mass-media din Republica Moldova şi prin reţelele de socializare care existentă în R. Moldova, precum şi să sprijine „organizaţii calificate” care pot îmbunătăţi profesionalismul jurnaliştilor din R. Moldova.

A doua iniţiativă vizează colaborarea cu societatea civilă din R. Moldova.

„Departamentul de Diplomaţie Publică al Ambasadei SUA anunţă o competiţie deschisă pentru organizaţii interesate în implementarea proiectelor care contribuie la dezvoltarea şi educarea societăţii civile din Republica Moldova”, se arată în document.

Este vorba despre proiecte de „consolidarea” a instituţiilor democratice, „instituţionalizare a proceselor politice deschise şi democratice” la nivel local, precum şi pentru dezvoltarea „guvernării şi sustenabilităţii mai eficiente a organizaţiilor societăţii civile”.

Potrivit datelor preliminare, Departamentul de Stat este pregătit să aloce până la $100 mii pentru acest program.

„Organizaţiile ar trebui să fie ghidate de principiul egalităţii de gen în activitatea lor şi, ori de câte ori este posibil, să implice minorităţile şi alte grupuri marginalizate în activităţile lor”, precizează textul.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri