3.3 C
Chișinău
joi, 20 ianuarie, 2022

SUA, reacţie dură la adresa regimului de la Chişinău: „Adoptarea sistemului mixt pune sub semnul întrebării scopul guvernului care declara că vrea un viitor democratic şi european pentru poporul RM”

Must read

Comentarii recente

După numeroase critici din partea partenerilor externi, şi Statele Unite ale Americii se arată dezamăgite de schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneţia.

„Statele Unite sunt dezamăgite de decizia Parlamentului şi a guvernului moldovean de a nu lua în considerare cele mai importante recomandări ale Comisiei de la Veneţia şi ale OSCE / ODIHR privind codul electoral revizuit”, se arată într-o declaraţie publicată pe pagina oficială de facebook a Ambasadei SUA la Chişinău.

Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice spun că adoptarea sistemului de vot mixt stârneşte întrebări referitor la scopurile guvernării RM.

„Adoptarea codului revizuit pune sub semnul întrebării scopul guvernului care declara că vrea un viitor democratic şi european pentru poporul moldovenesc. Vom continua să colaborăm cu toate părţile interesate, inclusiv cu societatea civilă, pentru a face din viitorul european al Moldovei o realitate”, conchide Ambasada SUA.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Fățarnică reacția asta a SUA! Când Plahotniuc vizitează SUA tace mâlc, iar acum a deschis gura! Când Plahotniuc a uzurpat puterea în stat, cumpărând peste o treime din deputați, când Plahotniuc și-a pus justiția între picioare, ca supliment la boașe, când Plahotniuc și-a transformat guvernul în al doilea Edelwess și face cu el tot ce vrea, ca cu fetișcanele celea zâmbărețe se face că nu vede și nu înțelege nimic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri