-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

SUA cere Chinei să facă publice informații despre noul val Covid care o lovește: „Are implicații pentru întreaga lume”

Must read

Comentarii recente

Antony Blinken, șeful diplomației americane, a făcut referire la noul val Covid care lovește China în ultimele săptămâni și a cerut autorităților din această țară să fie mai transparente în ce privește informațiile legate de epidemie.

Blinken a oferit, de asemenea, Chinei ajutor american sub forma vaccinurilor pentru populația chineză. „Este foarte important ca toate ţările, inclusiv China, să aibă în vedere ca oamenii să fie vaccinaţi, ca testele şi tratamentele să fie disponibile şi, mai mult, ca informaţiile despre ceea ce trăiesc să fie transmise lumii, pentru că aceasta are implicaţii nu doar pentru China, ci pentru întreaga lume”, a declarat Blinken într-o conferinţă de presă, conform AFP, citat de Agerpres.

De când China a ridicat restricțiile sale extrem de stricte, la începutul lui decembrie, numărul cazurilor pozitive de Covid a explodat, stârnind temeri legate de o mortalitate ridicată în rândul persoanelor în vârstă. Conform unor experți, numărul real al deceselor ar putea să atingă un milion și jumătate în China în urma acestui val. Potrivit mărturiilor culese de AFP, crematoriile sunt sub presiune, fără să se poată stabili o legătură oficială cu boala provocată de coronavirus.. Cu un virus care circulă, „este posibil ca alte variante să se dezvolte, ca aceste variante să se răspândească la rândul lor şi să ne afecteze pe noi, pe noi sau pe alte ţări”, şi-a exprimat, joi, îngrijorarea Blinken, afirmând că este „pe deplin pregătit să ofere un ajutor celor care doresc”, ceea ce China nu a făcut.

Secretarul de stat al american plănuieşte o vizită la Beijing la începutul lui 2023 pentru a încerca să atenueze tensiunile cu principalul adversar diplomatic şi economic al Statelor Unite.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri