-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

SUA au donat Republicii Moldova un lot de 13 ventilatoare de respirație asistată și alte dispozitive medicale

Must read

Comentarii recente

Statele Unite ale Americii au donat Republicii Moldova un lot de 13 ventilatoare de respirație asistată și alte dispozitive medicale. Printre acestea se regăsesc și măști de protecție pentru lucrătorii medicali.

Ala Nemerenco, ministra sănătății, spune că această donație are o semnificație aparte, întrucât cele 13 ventilatoare vor fi destinate utilizării în cazul copiilor care vor dezvolta forme grave de COVID-19:

„Aceste echipamente, destul de importante, vin să susțină departamentele de Terapie Intensivă, este vorba de ventilatoare destinate copiilor. O parte din acestea care vor rămâne aici în Institutul Mamei și Copilului, alte două tomografe care merge spre Institutul de Medicină Urgentă. Lotul conține de asemenea alte echipamente, cum ar fi măști pentru respirație asistată, care vin să ne ajute în lupta noastră contra COVID-19. Ele sunt puse la dispoziție și altor grupuri de pacienți, în special copiilor mici care au nevoie de acest tip de terapie”.

Donația a fost asigurată grație programului de asistență umanitară și răspuns la dezastre al Comandamentului forțelor armate ale SUA în Europa, a declarat reprezentanta Ambasadei SUA la Chișinău, Laura Hruby.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri