3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

SUA a oferit echipamente militarilor moldoveni, în valoare de cinci milioane de dolari „pentru participarea la operațiuni internaționale de menținere a păcii”

Must read

Comentarii recente

Ofițerii moldoveni au primit echipament militar oferit de americani. Lotul valorează aproximativ cinci milioane de dolari.

Ajutorul a fost oferit în scopul realizării Planului de dezvoltare și transformare a Armatei Naționale, conform prevederilor Strategiei Naționale de Apărare și Pachetului Inițiativei de Consolidare a Capacității de Apărare a Republicii Moldova (DCBI), conform Ministerului Apărării.

Șeful instituției, Anatolie Nosatîi, susține că acțiunea reprezintă o continuate a reformelor sistemice inițiate în 2018, în contextul realizării obiectivului de reformare și modernizare a sectorului de apărare și securitate din Programul de activitate a Guvernului Republicii Moldova.

„Livrarea lotului de echipament a fost posibilă datorită bunei cooperări dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, stabilită de-a lungul anilor. Pe această cale, vreau să le mulțumesc partenerilor noștri pentru receptivitatea și suportul permanent acordat la asigurarea logistică, instruirea și pregătirea militarilor moldoveni, în special în cadrul exercițiilor pentru misiunile internaționale de menținere a păcii”, declară ministrul Apărării.

Lotul de echipament militar va fi livrat în câteva tranșe, până la finele anului curent, fiind distribuit în unitățile Armatei Naționale. Acesta este destinat sporirii capacității și interoperabilității pentru participarea la operațiuni internaționale de menținere a păcii.

Colaborarea moldo-americană în domeniul apărării se desfăşoară în baza Memorandumului cu privire la colaborarea în domeniul militar dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii, semnat în decembrie 1995.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri