Filat, plaha, voroninFostul premier Ion Sturza, care susține că a analizat raportul companiei de investigații Kroll, privind situația din cele trei bănci aflate sub administrația specială a BNM, a postat miercuri un mesaj pe Facebook în care îi numește pe cei implicați „criminali”.

Potrivit omului de afaceri, în această acțiune, pe care o numește „jefuirea propriului popor” sunt implicați „toți” foștii sau actualii guvernanți „de la Adam până la cei trei V. Plus T,L, D, G & Co”.

„Să jefuiești propriul popor, și așa sărăcit și umilit de istorie și de guvernanții din toate timpurile, este culmea cinismului și a nesimțirii! Nu putem găsi un exemplu mai ticălos în istoria omenirii”, se arată în mesajul lui Sturza, care mai susține că „ticălosul de Shor este un mic cățeluș pe lângă ‘guvernatori’”.

Marți și președintele Mișcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, a venit cu declarații asemănătoare cu cele ale lui Ion Sturza. Mocanu îi acuza de implicare în „furtul miliardului”, pe lângă Vladimir Plahotniuc și Vladimir Filat și pe președintele Nicolae Timofti, fostul premier Iurie Leancă, dar și guvernatorul BNM Dorin Drăguțan.

Sursa: independent.md

(95 accesari)