22.2 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Sturza apreciază colectarea semnăturilor privind modificarea Constituției: „Moldova nu va mai fi la fel”

Must read

Comentarii recente

sturza 1Fostul premier Ion Sturza apreciază procesul de colectare a semnăturilor în vederea demarării unui referendum pentru modificarea Constituției care s-a încheiat astăzi, cu depunerea semnăturilor colectate la Comisia Electorală Centrală.

Sturza susține că moldovenii optează masiv pentru schimbare, iar asta se reflectă în cele 400.000 de semnături colecatate de Platforma „DA”.

„Platforma DA a prezentat Comisiei Electorale Centrale 400 000 (!) de semnături în favoarea referendumului constituțional. Este un rezultat remarcabil și inedit în Republica Moldova. Știind la ce presiuni au fost și sunt supuși, fără resurse, conduși doar de entuziasmul unei mâini de oameni, nu am prea crezut că vor reuși. Dar am sperat. Este un exemplu că se poate. Că moldovenii optează masiv pentru schimbare”, a scris Sturza într-un mesaj pe o rețea de socializare.

Fostul ministru este de părere că rezultatul remarcabil, combinat cu protestele în masă din ultimul an, merită să fie apreciat, indiferent de opțiunile politice ale fiecărei persoane.

„Știu că mulți îi suspectează pe liderii mișcării de toate relele de pe pământ. Așa e când începi să contezi pentru ceva ce ai realizat. Au făcut și multe greșeli tactice. Dar mi s-a părut că au fost sinceri, pe cât e posibil să fii sincer, în aceste condiții. Și mă gândesc, în primul rând, la tinerii care au susținut Platforma DA, la cum au mers ei prin noroi și frig la oameni. Efortul nu e comparabil cu chatul de pe FB, la cald… Și au reușit!

Acest rezultat remarcabil, combinat cu protestele în masă din ultimul an, merită să fie apreciate, indiferent de opțiunile noastre politice. Au fisurat sistemul… Moldova nu va mai fi la fel”, se mai arată în mesajul lui Sturza.

Luni, în Piața Marii Adunări Naționale, membrii grupului de inițiativă și sute de colectori din toate colțurile țării s-au adunat pentru a face totalurile campaniei care a durat trei luni de zile. Potrivit organizatorilor, până în prezent s-au colectat în jur de 405 mii de semnături, urmând însă ca până la finalul zilei să mai fie procesate alte liste de subscripție.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri